Stutteri Ask Trophy 2024 planlagt

25-05-2023 16:40

Annika Knudsen Lorentsen

Stutteri Ask Trophy-turnering har i år, 2023, oplevet en markant stigning i antallet af startende. Det er en positiv udvikling som både DRF og landstrænerne, Bo og Ulrik, byder velkommen. Derfor er der fra 2024 foretaget mindre ændringer i bestemmelserne samt lavet en opdeling af første kvalifikation

Copyright Ridehesten.com
Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når Stutteri Ask Trophy-turneringen skal afvikles i 2024, vil første kvalifikation blive delt op. Det betyder at Holte Rideklub afholder pony- og childrenklasserne, mens Riders Cup har påtaget sig opgaven at afholde U18- og U25-klasserne.Anden kvalifikation afvikles i uge syv hos Scandinavian Jumping Tour i Odense.

Turneringen er med til at skabe de bedste forudsætninger for bl.a. udtagelser til internationale stævner – og så bidrager den til et øget kendskab og sammenhold blandt de unge ryttere.

Landstrænerduoen, Bo K. Møller og Ulrik Kjær, fortæller om baggrunden for turneringen:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er tænkt som en måde at følge de unge ryttere over vinteren. Vi får især godt kendskab til junior-, pony- og childrenrytterne. Ungrytterne kender vi som regel ret godt, men også her kan der komme en ny ind fra højre. Måske en som har fået ny hest eller har haft en langsommere udvikling – der er mange faktorer, som spiller ind.

Begge landstrænere er begejstrede for turneringen og den store tilslutning til den. Det giver nemlig flere fordele at samle rytterne i én turnering:

– Det er en kæmpe fordel at se dem ride mod hinanden og på den måde skabe et godt sammenligningsgrundlag. Vi kan se, at turneringen bidrager til den udvikling, vi arbejder for i springsporten, fortæller Bo og Ulrik.

Læs mere på Dansk Ride Forbund.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner