Stort startfelt på Vilhelmsborg

26-08-2024 17:56

I denne uge går avl og sport hånd i hånd, når Dansk Varmblods årlige KRAFFT Eliteskue afholdes på Vilhelmsborg samtidig med, at der afvikles et B-stævne i dressur med unghestechampionater samt 3. kval. i Bundgaard Byg Cup

Copyright Ridehesten.com
Den flotteste kulisse på Gårdspladsen på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com

Nu er der ikke længe til at stævneboksene på Vilhelmsborg bliver fyldt op med alt fra pure unge føl og Grand Prix-heste.

Det er et spændende program, der er lagt for Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue, hvor der sideløbende afholdes B-stævne i dressur med PAVO og DRF Unghestechampionater samt 3. kvalifikation i Bundgaard Byg Cup. Netop selve ridestævnet afvikles i den flotteste kulisse på Gårdspladsen på Vilhelmsborg, og stævnet åbner torsdag den 29. august med MA1 og MB0. Fredag afvikles MB2, Prix St. Georges og ECCO Intermediare II. Lørdag er det tid for en afdeling af den populære Bundgaard Byg Cup, ECCO Grand Prix samt PAVO og DRF's championat for 4-års heste, hvor der pt. er 40 tilmeldte.

Søndag er championaterne for 5-, 6- og 7-års heste i fokus sammen med Bundgaard Byg Cup kür. Dermed bliver der masser af spændende dressur at opleve på Gårdspladsen i fire dage.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald skal i weekenden have stævnedebut med Blue Hors Viva Vegas. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Startlisterne til stævnet er klar, og her finder man mange interessante ekvipager. Hele 46 unge 4-års heste er meldt til lørdagens championat, og flere blev sidste år præmieret med medaljer ved Eliteskuet. Det bliver også spændende at opleve avlshingstene Blue Hors Viva Vegas (Viva Gold/Rock Forever) med Nanna Skodborg Merrald i sadlen og Bueno SL e. Bonds/Foundation med Stine Klausholt.

Der er særdeles stor tilmelding i de andre unghesteklasser, hvilket betyder, at søndagens program er fuldstændig fyldt. Her er der nemlig tilmeldt 35 5-års heste, 19 6-års heste og otte 7-års, hvor OL-rytter Nanna Skodborg Merrald også deltager i den sidstnævnte klasse med Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy/United og Blue Hors Santiano e. Sezuan/Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse ApS).

I konkurrenceklasserne findes der også flere spændende ekvipager, blandt andet Carina Cassøe Krüth med Tophøjs Diadora e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Don Romantic (opdr. Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen). Carina er, trods den verserende sag hos DRF, blot udelukket fra DRF’s bruttogruppe, landshold i dressur og internationale stævner, hvilket gør, at hun gerne må stille til start ved C- og B-stævner.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen medbringer sølvmedalje-hoppen Delizia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Startfeltet i Bundgaard Byg byder på god ridning, og også her er der en god blanding af medaljehopper og avlshingste. Anne-Mette Strandby Hansen medbringer sølvmedalje-hoppen Delizia e. Fürstenball/De Noir (opdr. Lotte Sophia Liv Kulle), mens Sophia Ludvigsen kommer til start på avlshingsten Blue Hors Baron e. Callaho's Benicio/Sir Donnerhall I.

Stævnets startlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner