Stormvejr under springningen i Aachen

20-07-2017 10:31

Sidste års vinder af Turkish Airlines-Prize of Europe tog igen i år sejren på trods af stormvejr, og ekvipagen kan nu se frem til søndagens Rolex Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse i Aachen, foto: CHIO Aachen/Michael Strauch
Nyheden fortsætter efter annoncen

Præcis som sidste år tog canadiske Eric Lamaze endnu engang sejren i onsdagens højeste klasse, Turkish Airlines-Prize of Europe. Trods vanskelige vejrforhold, hvor en storm blæste ind over springbanen og væltede spring, der førte til at alle konkurrencer blev afbrudt et stykke tid, lykkedes det  20 ekvipager ud af de 59 startende at nå omspringningen. Men det lykkedes dog ikke at stoppe sidste års vinder af klassen, Eric Lamaze og den lille hannoveraner hoppe, Fine Lady e. Forsyth FRH/Drosselklang II. Ekvipagen krydses måltregen i tiden 42,27 sekunder  - en tid, der var mulig at slå, den spanske rytter, Sergio Alvarez Moya på Arrayank red nemlig ind i præcis samme tid, men desværre med en bom.
Eric Lamazes Fine Lady er nok lille, men når hoppen rider på banen, er det som om den 14-årige hoppe fordobler sin størrelse. Andre heste bruger tid på deres store galop, mens Fine Ladys force er smidighed. Eric Lamaze er dermed kvalificeret til søndagens Rolex Grand Prix, hvor de store pengepræmier er på spil. Sidste år valgte han ikke at stille til start i Grand Prix for at spare den lille hoppe inden det forestående OL i Rio, hvor ekvipagen vandt bronze.

-  Jeg har allerede sagt til mig selv før konkurrencen: Hvis Fine Lady springer godt i dag, vil jeg stille til start på søndag i Rolex Grand Prix, fortæller Eric Lamaze

Eric Lamaze nåede over målstregen et helt sekund hurtigere end Ludger Beerbaum, der indtog andenpladsen, og han var faktisk heldig under sin tur, hvor vejret forblev roligt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Himmelen var meget mørk et stykke tid inden, og det skræmmer hestene, fortæller Beerbaum. Også støjen, når hovene lander i det våde græs - det er især svært for de yngre heste, lyder det fra Ludger Beerbaum.

Se alle resultaterne HER

/Pressemeddelelse

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen