Gadgaards Carí hos tyske Stephanie Böhe

17-10-2023 18:43

Annika Knudsen Lorentsen

Tidligere i år blev Gadgaards Carí gennem familien Bennetsen solgt til tyske Stephanie Böhe, som fortæller, at hun er meget glad for den danskavlede hoppe

Copyright Ridehesten.com
Stephanie Böhe og Gadgaards Carí. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i april blev Gadgaards Carí e. Volstrups Cash/ Godsend du Reverdy (opdr. Lene Gadgaard og Hans Chr. Jensen) solgt til tyske Stephanie Böhe

Stephanie overtog tøjlerne fra Madelen Bennetsen, som i en længere periode havde stået for uddannelsen af hoppen for avlerne. Siden april har Stephanie haft Carí med til flere stævner, og sammen har de redet fejlfrit i 10 ud af 11 runder ved nationale og internationale stævner. 

– Jeg havde set Carí i Herning første gang, og jeg kunne lide hende med det samme. Jeg kendte hendes rytter, og syntes, at hun havde gjort et godt arbejde med hende, indleder Stephanie og fortsætter: 

– Efter købet har jeg været i kontakt med avlerne, og jeg synes det er meget interessant, når man kan lære hvor de kommer fra. Hendes sind er meget specielt. Hun er meget selvsikker med alt hun gør, og hun er hurtigt blevet en af mine favoritter. 

Copyright Ridehesten.com
Madelen Bennetsen med Gadgaards Carí. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

En glad hest
Som nævnt har Stephanie og Carí allerede leveret mange gode runder, og internationalt har de redet op til 135 cm-klasser. 

– Hun har sprunget mange fejlfrie runder i internationale unghesteklasser, og hun er virkelig en 'clear round machine'. Jeg glæder mig altid over at tage hende til stævner, hvor hun er afslappet og nyder at rejse. Når jeg sætter mig i sadlen skifter hun gear. Det ser måske ikke sådan ud, men hun har virkelig meget tænding, forklarer Stephanie og fortsætter: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hendes personlighed er helt fantastisk, min groom elsker hende og hun er virkelig nem at håndtere. Hun nyder at komme på fold hver dag og kan godt lide opmærksomhed, selvom hun ikke kræver det. Hun er en meget glad hest.

Fremtidsplaner
Stephanie er 30 år og arbejder professionelt med heste i Tyskland, hvor hun er bosat nær Osnabrück. Her driver hun en stald sammen med sin partner Alex Bontemps. Hun har redet meget military, og har blandt andet vundet CCIO4* og deltaget i senior Nations Cups i military. Med Carí har hun store håb for fremtiden.

– Planen er at give hende den tid, hun har brug for. Jeg vil ikke tage hende med til alt for mange stævner, men når hun er med, handler det om at give hende god erfaring. Jeg vil ikke forhaste mig med hende, da jeg har meget store forventninger og håb for hende, forklarer Stephanie. 

Stephanies partner Alex står for køb og salg af hestene, og han ejer således også Carí, og det er ikke første gang, at der er blevet indkøbt heste i Danmark. 

– Han rejser meget, og er til mange stævner, hvor han også hjælper andre ryttere. Han har købte flere heste i Danmark. Herning er samtidig et af mine yndlingsstævner, og jeg håber at kunne ride der igen næste år, og hvis vi kan finde en mere som Carí ville det være fantastisk, fortæller Stephanie og slutter: 

– Jeg elsker heste og ridning, og vi har et godt setup herhjemme, som tillader mig at ride mange stævner. Jeg har omkring 20 heste, som jeg kan tage med til stævner. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner