Store Hestedag: Plads til alle

03-02-2024 12:02

Det er grundtanken bag Store Hestedag, at det skal være et sted for alle heste; også for dem, der ikke hører til på en dyrskueplads. Planlægningen til arrangementet er i fuld gang, og der er åbent for køb af stande nu, så hvis du gerne vil have en stand, er det nu, du skal slå til

I år kan Store Hestedag, som traditionen tro finder sted den første hele weekend i september, fejre 20 års jubilæum. Helle Lyngfeldt, arrangør bag Store Hestedag, har i mange år været en af drivkrafterne bag Roskilde Dyrskue. Hun blev mødt af mange skuffede miner fra folk, der ønskede at komme med til et sådant arrangement, men som kun havde vallakker eller racer, der ikke var repræsenteret ved dyrskuet. Derfor fik hun ideen til at starte et arrangement med plads til alle – og det kom der Store Hestedag ud af, som havde premiere i 2004. 

Noget tyder på, at konceptet er blevet en succes, for sidste år var der igen besøgsrekord med 30.646 besøgende. Om der igen kommer over 30.000 besøgende må vi få at se den 7.-8. september, men Helle glæder sig i hvert fald, fortæller hun:

Jeg glæder mig altid til Store Hestedag. Succeskriteriet for mig er faktisk noget så simpelt og samtidigt svært; at alle er glade, når de tager hjem, både deltagere og gæster, for det er det arrangementet handler om. Der er fokus på god stemning, og at alle føler sig velkomne, og jeg håber, at det lykkes igen i år. 

Store Hestedag er Danmarks største udendørs hunde- og hesteevent. Heste- og hundemennesker er ofte to sider af samme sag, så mon ikke der skal være nok at forsamles om, når menneskets to bedste venner bliver omdrejningspunktet i en hel weekend.

Til et sådant stort arrangement hører sig naturligvis også et stort messeområde, både med indendørs stande på Ryttermarkedet samt under åben himmel. Der vil både være nye udstillere, men også mange gengangere blandt standholderne. Hvis du gerne vil have en stand, så foregår det HER.

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen