Du kan nå Store Hestedag endnu

08-09-2024 10:08

Store Hestedag, som er Danmarks største udendørs heste- og hundearrangement, har i år 20 års jubilæum, hvilket blev markeret med en vellykket og stemningsfuld første dag i går. Du kan stadig nå at tage del i det store arrangement, hvor dagen i dag byder på mange indslag på den solbeskinnede dyrskueplads

Copyright Ridehesten.com
Der er mange spændende aktiviteter på programmet på den sidste dag til Store Hestedag. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrskuepladsen i Roskilde danner i denne weekend rammen om Store Hestedag. Arrangementet havde premiere i 2004 med konceptet om, at der skulle være plads til alle heste på tværs af køn og racer – også dem, der ikke kan deltage til f.eks. dyrskuebedømmelserne. Det viste sig at være populært, og sidste år rundede Store Hestedag for første gang et besøgstal på over 30.000 gæster. Om det bliver overgået i år, vil vise sig, når dyrskuepladsen lukker kl. 18.00 i aften – men indtil da, kan du stadig nå at opleve alt, hvad Store Hestedag har at byde på i dag. 

Der var mange mennesker og god stemning i det sjællandske i går, hvor vejret på trods af, at kalenderen skriver september, bød på sommerlige forhold. 

Ligesom i går byder det tætpakkede program på mange indslag lige fra lærerige clinics til underholdende shows. Der er bl.a. både dressur- og springstævne, danmarksmesterskab i grooming, skuer og kåring, street race for ponyer, agility for heste og mønstringskonkurrence, mens der blandt hundene også er bedømmelser, hjælp til at træne din egen hund, rally, nosework, hundeparkour, patruljehunde og meget mere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det populære hesteshow, der trak mange tilskuere til tribunere i går, afvikles igen to gange i dag. Det sker kl. 12.00-13.00 samt kl. 16.30-17.30 og er sidste mulighed for at opleve årets to spektakulære show, der bl.a. byder på fransk frihedsdressur, frieserkvadrille, islænderopvisning, koordineret køreshow og meget mere.

Sidst, men ikke mindst, er der også mulighed for at shoppe alt til hund, hest og dig selv på de mange stande rundt omkring på pladsen og i det indendørs ryttermarked, og så er det også værd at nævne, at der er mange aktiviteter for børn såsom kæphestespringning, rodeotyr og skattejagt. 

Hvis du vil nå at opleve et af årets højdepunkter i heste- og hundeverdenen, så læg vejen forbi dyrskuepladsen i Roskilde i dag. Du kan læse mere om Store Hestedag og få et overblik over programmet her. 

Copyright Ridehesten.com
Lørdagen blev afsluttet med oprangering i katalogorden i det smukke aftenlys. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen