Storbritannien tager guld i nervepirrende OL-finale

02-08-2024 15:41

Mille Albinus Hjermitslev

I dag tørner de 10 bedste hold fra kvalifikationen sammen i holdfinalen i springning, hvor der uden tvivl bliver hård kamp om de eftertragtede medaljer. Følg med her på siden, hvor vi opdaterer løbende og samler op på dagens resultat med vores OL-springekspert Lars Bak Andersen

Copyright Ridehesten.com
Scott Brash og Jefferson sikrede Storbritannien OL-guld. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en spændende kvalifikation i går er de 10 bedste hold nu klar til at kæmpe om OL-medaljerne i holdfinalen i ridebanespringning. I går var Tyskland bedst, og de starter derfor sidst i dagens klasse, men da fejlene nulstilles, er konkurrencen helt åben. 

Her på siden følger vi holdfinalen tæt og opdaterer løbende. Vi samler også op på det hele, når konkurrencen er færdig, og vi ved hvem, der tager de første medaljer med hjem fra OL i springning. Det gør vi sammen med vores OL-springekspert Lars Bak Andersen.

Opdateret klokken 15.41

Guld til Storbritannien! Scott Brash og Jefferson e. Cooper Van De Heffnick/ Irco Mena red med én tidsfejl, og holdet slutter med samlet to fejl. 

USA tager sølv med samlet fire fejl. 

Frankrig får bronze med samlet syv fejl. Holland misser lige akkurat medaljen, da deres samlede tid var en anelse langsommere end franskmændenes. 

Resultat. OL i springning for hold. 

Opdateret klokken 15.38

Julien Epaillard og Dubai du Cedre e. Baloubet du Rouet/ Diamant de Semilly fik fire fejl, og USA holder dermed føringen. Frankrig sikrer sig lige præcis en medalje, da deres samlede tid er hurtigere end Holland, der også ender på syv fejl. 

Kan Scott Brash sikre Storbritannien guldet? 

Copyright Ridehesten.com
Mclain Ward og Ilex. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 15.35

USA er sikret en medalje! Den rutinerede amerikaner Mclain Ward red iskoldt og fejlfrit med Ilex e. Baltic VDL/ Chin Chin. Der er nu ikke plads til fejl for Frankrig og Storbritannien, der kun har én og tre fejl ned til USA.

Opdateret klokken 15.28

Harrie Smolders red med én tidsfejl, og Holland slutter med samlet syv fejl. De lægger sig dermed foran Tyskland og Irland efter Cian O'Connor fik ni fejl. Der er nu kun tre hold tilbage. 

Opdateret klokken 15.25

Philipp Weishaupt og Zineday holder Tyskland i medaljekampen ved at ride fejlfrit. Det betyder, at de slutter med samlet otte fejl. Der er fem ekvipager tilbage. 

Opdateret klokken 15.22

Svenske Peder Fredricson og Catch Me Not S e. Cardento/ Ramiro's Son fik også fire fejl. Sverige ender med 12 fejl samlet, og der er dermed en del vej op til medaljerne. De regerende mestre havde ikke heldet med i dag, men præsterer som vanligt på et højt niveau.  

Copyright Ridehesten.com
Karl Cook og Caracole de la Roque. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 14.56

Karl Cook red fejlfrit for USA, og holdet ligger dermed nummer tre med samlet fire fejl. Richard Vogel fik fire fejl, og dermed har Tyskland samlet otte fejl. 

Nu har alle hold haft de første to ryttere inde, og der følger en pause på 20 minutter inden de sidste 10 ryttere skal på banen. Her laves der en ny startrækkefølge efter placeringer. 

Storbritannien er bedst med én fejl samlet, og Scott Brash starter dermed sidst. Frankrig ligger nummer to med tre fejl samlet. USA ligger nummer tre med samlet fire fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Harry Charles og Romeo 88. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 14.48

Harry Charles og Romeo 88 red fejlfrit og Storbritannien holder dermed føringen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Opdateret klokken 14.43

Kim Emmen og Imagine fra Holland leverer også en fejlfri runde. Holland har nu samlet seks fejl. Det er vanvittig tæt i toppen af konkurrencen. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Coyle og Legacy. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 14.38

Nu kommer nulrunderne! Daniel Coyle og Legacy e. Chippendale Z/ Bon Ami red fejlfrit for Irland. Irland har nu samlet fem fejl og lægger sig dermed lige bag franskmændene. 

Opdateret klokken 14.37

Franske Olivier Perreau fik stadionet i Versailles til at lette, da han red fejlfrit med Dorai d'Aiguilly e. Kannan/ Toulon. Det er den første helt fejlfrie runde. Frankrig har nu kun tre fejl samlet. 

Copyright Ridehesten.com
Olivier Perreau og Dorai d'Aiguilly. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 14.34

Rolf-Göran Bengtsson og Zuccero HV e. VDL Zirocco Blue/ Caretino 2 fik fire fejl på første spring. Heldet er ikke med de svenske ryttere, men den rutinerede Rolf-Göran holder hovedet koldt og klarer resten af banen fejlfrit. Svenskerne har nu samlet otte fejl.

Opdateret klokken 14.29

Alle hold har haft deres første rytter inde, og de sidste ryttere har tydeligvis været meget opmærksomme på tiden. Både Laura Kraut fra USA og Christian Kukuk fra Tyskland red indenfor tiden, men med fire fejl. Storbritannien holder dermed føringen efter første runde. 

Opdateret klokken 14.23

Storbritannien lægger sig i front af klassen, da Ben Maher og Dallas Vegas Batilly e. Cap Kennedy/ L'Arc De Triomphe red fejlfrit på forhindringer med en enkelt tidsfejl. Det er bedste resultat indtil videre. Selvom rytterne nu er mere opmærksomme på tiden, giver den altså stadig problemer. 

Copyright Ridehesten.com
Simon Delestre fik tre tidsfejl for Frankrig. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 14.15

Endnu en rytter overskrider den fejlfrie tid. Det er Shane Sweetnam fra Irland, der ender på fem fejl. 

Opdateret klokken 14.11

Simon Delestre rider fejlfrit på forhindringerne til stor jubel fra det franske hjemmebanepublikum. Overraskende får han tre tidsfejl for at overskride den fejlfrie tid med tre sekunder. Det kan ende med at blive dyrt. Det tyder samtidigt på, at rytterne skal være opmærksomme på tiden.  

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann og King Edward leverede første fejlfrie runde til Sverige. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdateret klokken 14.07

Den svenske verdensmester Henrik von Eckermann og King Edward e. Edward/ Feo fik fire fejl på muren. Dermed ikke den allerbedste start for svenskerne, der starter med fire fejl.

Opdateret klokken 13.58

Mexico udgik af konkurrencen, da hesten Porthos Maestro WH Z e. Picasso Z/ Ogano Sitte ikke var klar til start. Hesten rides af Carlos Hank Guerreiro, og de skulle have været de første på banen. Mexico havde allerede skiftet deres reserve ind og havde derfor ikke flere reserver. 

Start- og resultatliste. Holdfinalen ved OL i springning. 

Det kan man se frem til 
Første hold på banen er Mexico, der lige akkurat kvalificerede sig til finalen. Måske hjulpet af, at de to stærke hold Schweiz og Brasilien ikke kvalificerede sig til finalen. Den brasilianske rytter Pedro Veniss blev i går diskvalificeret, da der blev fundet blod på hestens flanke. 

Glæder man sig til at se den danske springrytter Andreas Schou i aktion, så må man vente lidt endnu. Schou skal først ride, når det gælder den individuelle konkurrence på mandag. Der bliver dog igen i dag masser at se frem til, når holdfinalen afgøres. Lever tyskerne op til favoritværdigheden efter deres gode start i går, og kan de regerende svenske mestre vinde endnu en OL-medalje? Alt det får vi svar på inden for de næste timer. 

Fakta
Holdkonkurrencen i springning
  • De 10 bedste hold fra kvalifikationen har kvalificeret sig til finalen
  • Fejlene nulstilles, så alle hold starter med nul fejl
  • Startlisten er lavet efter resultatet af kvalifikationen, så det bedste hold starter sidst
  • Holdresultatet findes ved at sammenlægge fejlene fra de tre ryttere på hvert hold
  • Diskvalifikation af en rytter fører til diskvalifikation af hele holdet
  • Efter de første to ryttere fra hvert hold har redet, vil der være 20 minutters pause og en ny startrækkefølge. De bedst placerede hold på det respektive tidspunkt vil starte sidst
  • Er der ligeplacerede hold på fejl, vil der være omspringning om guld. Er der ligeplacerede på fejl og tid, vil der være omspringning om de resterende medaljer. Alle tre ryttere deltager i omspringningen.
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Christian Kukuk og Checker 47, der starter først for det tyske hold. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner