Stjal dækkener fra hestene på folden ved højlys dag

14-04-2022 12:43

Christine Krogh Frausing
Skribent

Imens Julie Signe Hansen er på ferie, og hendes mor Gitte Andersen passer hendes heste, er der nogen der ved højlys dag er gået ind på hestenes fold, hvor der har stjålet to Horseware dækkener til en værdi af 3000,-

Copyright Ridehesten.com
Det er dækkenerne på de to store heste der er tale om. Ponyen med det røde dækken gik fri, og var uberørt. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Brændekilde på Fyn blev Gitte Andersen noget chokeret, da hun opdagede at hestene på folden stod uden dækken, selvom de havde dækkener på da hun lukkede dem ud. 

– Det er en rigtig øv-følelse, for hvis man ikke engang kan lade egne heste gå på egen fold med et kvalitetsdækken, hvad kan man så? [Julie Signe Hansen]

Julie Signe Hansen er på ferie på Mauritius, og imens hun er væk passer hendes forældre hestene, som hun har hjemme på gården. Da Gitte Andersen, Julies mor, skal lukke hestene ind, ser hun dog de står uden dækken.

–  Mine forældre har ledt hele folden igen, og vi er ikke i tvivl - de er væk!. Folden de går på er den største vi har, og den går ned til en vej, hvor der ofte kommer folk forbi. Hestene har kun været ude i dagslys, og der hersker derfor ingen tvivl om, at nogen har været inde på folden og tage dækkenerne af hestene, fortæller Julie Signe Hansen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Dækkenerne der er tale om er to Horseware dækkener, til en værdi af 3000,- hver, og imens hestene der havde de dyre dækkener på fik stjålet deres tøj, gik den lille pony med et ganske almindelig dækken fri. Det virker altså til at det er ganske bevidst, at det er to dyre dækkener der er stjålet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– En ting er dækkenerne - det er rigtig ærgerligt, da det var første sæson de var i brug. Men det værste er helt sikkert, at nogle tillader sig at gå ind på vores grund, til vores heste. Det er helt vildt ubehageligt. Nu er det heldigvis “bare” erstattelige ting - men tænk hvis de ikke havde fået dækkenerne ordentligt af, og de var løbet afsted med et dækken halvt på. Hvad kunne der ikke være sket?

Julie mener ikke at mulige forbigående eller kørende har undret sig over hændelsen, da det med de svingene temperature for tiden ikke er usandsynligt at de går ned på folden for at lægge dækkener af og på. 

– Det er en rigtig øv-følelse, for hvis man ikke engang kan lade egne heste gå på egen fold med et kvalitetsdækken, hvad kan man så? runder Julie af.

Politiet er underrettet fortæller Julie, så ser eller hører du noget mistænkelig, kontakt da politiet.

Dækkenerne er de som ses på fotos. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen