Stinna Tange: Jeg skal ikke give op (video)

12-10-2020 13:51

Annika Knudsen Lorentsen

Pararytter Stinna Tange har vundet to gange PL-bronze og to gange VM-guld med hesten Horsebo Smarties, men sidste år var Stinna nødt til at finde en afløser for Smarties, og valget faldt på den unge Blue Hors Soletto. Det har krævet tilvænning at føle sig tryg på ryggen af en ny hest, det fortæller Stinna om i et indslag i DR Sporten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er svært at vænne sig til en ny hest, og det gør det kun endnu svære, når man som Stinna Tange er i den situation, at man skal kunne sidde på hesten uden ben. Så da Stinnas PL- og VM-hest Horsebo Smarties blev pensioneret måtte der nøje overvejelser til for at finde den rette afløser. 

Valget faldt sidste år på den dengang bare 5-årige Blue Hors Soletto e. Sorento/Belissimo M, som trods sin unge alder var tillidsfuld og godmodig, og det gav Stinna mod på at ride ham. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men det var stadig ikke let for Stinna at vænne sig til en ny hest og den usikkerhed der følger med, og derfor var det faktisk lidt en redning for landsholdsrytteren, da OL og PL blev udskudt et år. Det har nemlig givet Stinna og Soletto muligheden for at træne på en alternativ måde, som har medvirket til, at Stinna nu føler sig meget mere sikker i sadlen på den unge hest end før. 

DR Sporten har lavet et indslag, hvor Stinna fortæller lidt om de tanker hun har haft og om hvor svært det har været at skifte hest. Se indslaget nedenfor. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen