Stinna nomineret til månedens paralympiske atlet

04-10-2018 17:19

Camilla Tiefensee Schrøder

Den dobbelte verdensmester i paradressur Stinna Tange Kaastrup er blandt fem kandidater til IPC-prisen, og hermed kan hun blive den første dansker til at vinde prisen

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stinna Tange Kaastrup var med to guldmedaljer den helt store oplevelse, da der i september var VM i paradressur i Tyron, USA. Den 24-årige fynbo, der er født uden ben, leverede samtidig karrierens vel nok bedste ridt i kür-disciplinen, hvor hun satte personlig rekord med 78,947 %.
De imponerende resultater har også vakt opsigt i IPC (Den Internationale Paralympiske Komité), der nu har nomineret Stinna til ’Allianz Athlete of the Month’ for september. Det skriver Parasport Danmark og Dansk Ride Forbund.

Der er fem kandidater i spil til prisen, og vinderen findes efter en afstemning på hjemmesiden Paralympic.org. Afstemningen løber frem til onsdag den 10. oktober.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere har blandt andre Daniel Wagner, Peter Rosenmeier og Lisa Kjær Gjessing været nomineret til Månedens Atlet, men endnu er det ikke lykkedes en dansker at løbe med hæderen.

De øvrige nominerede:

  • Lingling Guo, Kina, powerlifting. Guo vandt guld ved de Asiatiske Mesterskaber i Japan og slog undervejs verdensrekorden hele tre gange i sin klasse.
  • Corne de Koning, Holland, roningHollænderen vandt dobbelt VM-guld i Bulgarien og slutter sæsonen som ubesejret.
  • Manuela Schaer, Schweiz, atletik. Schaer vandt Berlin Marathon i tiden 1:36:53, som var mere end et minut hurtigere end verdensrekorden.
  • Lauren Steadman, Storbritannien, triathlon. Briten er ny verdensmester i triatlon og hævnede dermed sin andenplads fra sidste år.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen