Stenkjers Nadonna pensioneret

07-01-2015 15:51

Den danskavlede Grand Prix-hest Stenkjers Nadonna, der har gjort stor international karriere i dressur under britiske Gareth Hughes, er nu blevet pensioneret fra sporten

Copyright Ridehesten.com
Gareth Hughes og Stenkjers Nadonna ved WEG 2014.

Dansk varmblodshoppen Stenkjers Nadonna e. Donnerschlag/Frühling (opdr. Ernfred Sero), der ejes af Jane Brewin, har med britiske Gareth Hughes i sadlen været en del af det succesfulde britiske landshold ved både EM i Herning 2013, hvor det blev til holdbronze og WEG i Normandiet 2014, hvor det blev til holdsølv.

Nadonna debuterede internationalt i Grand Prix under netop Gareth Hughes ved CDI-stævnet i Hartbury, hvor de sluttede på en femteplads i Grand Prix med 66,723% og på en andenplads i Grand Prix Special med 69,208%.

Ekvipagen var første gang med på det britiske landshold i forbindelse med EM i Herning 2013, hvor den sensitive hoppe havde svært ved at kapere atmosfæren på stadion. Trods et ridt, der ikke levede op til forventningerne, sluttede holdet på en tredjeplads. Ved WEG 2+14 i Normandiet havde ekvipagen mulighed for at tage revanche, og her sluttede de som nummer 38. med 69,714% i Grand Prix og var med til at sikre holdes en sølvmedalje. To måneder før WEG deltog de ved teststævnet, og her red de sig til sejr.

- Beslutningen er taget mens den 16 år gamle røde hoppe stadig stadig er sund og i god form og kan nyde et velfortjent otium hjemme hos sine ejere, forklarede Gareth til Eurodressage.com.

Nadonnas ejer Jane Brewin udtalte; - Vi har været meget heldige med at kunne se hende udnytte sit potentiale, men vores løfte til Donna var altid, at hun kunne nyde sit otium. Vi har så mange mennesker at takke, særligt Gareth, Steph og hele teamet, som har holdt hende glad og sund. Hun har gjort os i stand til at udleve vores drøm og nu er det tid for Donna at udleve sin.

- Vi har haft nogle fantastiske sæsoner, afrundet af WEG sidste år. Donna bliver 17 i år, og Jane og Kevin har besluttet, at de gerne vil give hende noget til gengæld og give hende et godt otium som tak for, hvad hun har givet dem. Da vi startede sammen, forventede vi ikke, at vi ville ende med at deltage ved EM eller WEG, men jeg kunne ikke være mere taknemmelig for, hvad hun har givet os, hun har overgået alle vores forventninger, og hvert skridt frem var meget specielt, fortæller Gareth, der er meget taknemmelig for sin til med Stenkjers Nadonna.

Kilde: Eurodressage.com

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner