Stedinger er på vej down under

10-09-2013 15:55

Gerd Sosaths avlshingst Stedinger flytter til Australien. Stedinger er lejet ud til Amanda og David Shoobridge, der får forkøbsret på hingsten

Copyright Ridehesten.com

På fredag rejser avlshingsten Stedinger til Amanda og David Shoobridges hingstestation i Australien. De har lejet hingsten for et år og har herefter forkøbsret på den, beretter Eurodressage i dag.

Stedinger e. Sandro Hit / Landadel er opdrættet og avlet af den tyske springrytter og hingsteholder Gerd Sosath. Den nu 13-årige hingst var i 2002 fløjhingst i Oldenburg og bestod en 70-dages materialprøve med 131 point i Neustadt-Dosse. Stedinger blev sidenhen redet af Heiko Klausing, Kira Wulferding, Peter Achilles, Jose Miguel Magelhaes, Martin Stamkotter og Dieter Weichert uden nogen videre succes under rytter. Ved Bundeschampionatet i 2005 opnåede ham under Kira Wulferding en 20. plads i trøstefinalen.

Ikke desto mindre er hingste stærkt benyttet i avlen og har bl.a. givet fløjhingsten i Vechta i 2006, Status Quo, og hingsten Schumacher, der vandt bronze ved UVM i 2010 under Claudia Ruscher. I Danmark er Stedinger kendt som far til bl.a. hingstene Sixten Langholt, Stevie Wonder og Atterupgaards Sastre samt guldmedaljehopperne Tørveslettens Stamina, Atterupgaards Minaia og Tørveslettens Snowflake. Tørveslettens Stamina var under Andreas Helgstrand i finalen ved UVM i 2010 og 2011.

I Australien er Stedinger klar til at komme ud af karantænen den 19. oktober, hvor bedækningssæsonen er godt begyndt.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald