Statuen af Valegro er næsten færdig

25-07-2020 12:29

Marie Helene Rigård Rohleder

Verdenshesten Valegro er på vej til at blive foreviget med en smuk statue, som kunstneren håber kan stå færdig til september, så resten af verden kan nyde synet af en sand dressurlegende

Copyright Ridehesten.com
Valegro og Charlotte Dujardin til OL i Rio de Janeiro i 2016. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Guldmedaljer ved OL, vinder af World Cup, guldmedalje ved EM og et par verdensrekorder i bagagen. Den verdenskendte dressurhest Valegro har sammen med sin rytter engelske Charlotte Dujardin opnået en sand legendestatus i dressurens verdenshistorie. 

Derfor skal Valegro selvfølgelig foreviges som en smuk statue. Carl Hester begyndte tilbage i 2017 at indsamle penge til at skulpturen. Det er kunstneren Georgie Welch, som står bag skulpturen af Valegro, som forventes at være færdig til september i år. 

Det skriver holdet bag "Valegro the dancing horse sculpture campaing" på deres Facebookside. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Når den endelige statue er færdig, vil den blive placeret i Newent Town Center i England, da Valegro for mange er landsbyens stolthed. 

Under corona-pandemien og den dertilhørende lockdown har kunstneren haft ekstra tid til at arbejde på statuen, og de har nu offentliggjort en række billeder af statuen fra "behind the scenes". 

Se dem i Facebook-opslaget her: 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen