De engelske Charlotter på toppen

28-04-2024 16:59

På denne weekends internationale dressurscene har de to topryttere, Charlotte Dujardin og Charlotte Fry, fået det engelske flag til tops i Tyskland og Frankrig med heste, der er far og søn

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Imhotep ved EM 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I CDI4* FEI Grand Prix Special ved Horses and Dreams-stævnet i Hagen satte Charlotte Dujardin sig tungt på sejren med den 11-årige KWPN-vallak Imhotep e. Everdale/ Vivaldi. Selvom ekvipagen fik 1-3-3-1-3 for en øvelse (samlet trav), så endte de på en samlet score på over 79%, hvormed de distancerede sig med mere end 2,5% fra nærmeste konkurrent. Se klassens resultat.

Charlotte Dujardin har i det seneste årti vundet utallige internationale klasser på Grand Prix-niveau med heste som Valegro, Mount St John Freestyle, Erlentanz TSF, Gio og Imhotep. I 2024 har hun debuteret en ny Grand Prix-hest, den 10-årige westfalerhoppe Alive and Kicking e. All At Once/ Fürst Piccolo, men Imhotep er fortsat hendes tophest til OL i Paris.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Imhoteps far, den 15-årige KWPN-hingst Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro, er en af tophestene for Charlotte Dujardins landsmand og holdkammerat Charlotte Fry, der er regerende verdensmester fra Herning 2022 med sin anden absolutte tophest, den 13-årge KWPN-hingst Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro, der i lighed med Everdale er ejet af Charlotte Frys arbejdsgiver Van Olst Horses. Charlotte Fry har og har haft adskillige internationale Grand Prix-heste, hvor Everdale og Glamourdale lige nu er tophestene. Ved EM 2023 i Riesenbeck vandt hun sølv i Küren med verdensmesteren Glamourdale.

Mens Dujardin i dag vandt Specialen i Tyskland, tog Fry sig af Küren i Frankrig. Hun vandt CDI5* Grand Prix Kür i franske Fontainebleau på Everdale med 81,250%, hvor hollandske Emmelie Scholtens og Indian Rock var nærmeste konkurrent. Se klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Everdale ved CHIO Aachen 2023. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen