Stærk svensk hoppestamme i Danmark

03-01-2010 19:36
Avl
Det hollandske hesteavlsmagasin Sport Horse Breeding laver hver måned en opgørelse over verdens bedste hoppestammer og her optræder flere danske heste
Copyright Ridehesten.com
Engelske Jane Gregory og hendes danskfødte OL-hest Lucky Star (Foto: Ridehesten.com).

I Horse Genetics Family Rankings indgår der en del danskavlede heste. Blandt andet er Mistral Højris medvirkende til, at den svenske hoppefamilie F2 rangerer som nr. 2, som vi tidligere har beskrevet her på Ridehesten.com. Placeret på en delt syvende plads på ranglisten over verdens mest betydelige hoppestammer i dressurhesteavlen finder man i december måned den svenske hoppefamilie 36, der i Danmark er repræsenteret af Lucky Star e. Lucky Light / Donauwind (opdr. Søren Pedersen) i international dressur. Denne hoppestamme er i Danmark repræsenteret af den skimlede hoppe Gasbin, der var mor til Lis Hartels Drumfire og er stammoder til mange succesfulde sportsheste. For tiden er der i dressursporten bl.a. Lone Bang Larsens Fitou L e. Florestan I samt Karina Lipperts Ragman L e. Ragazzo og Anastasia e. Floretan I.

Læs evt. mere om hoppestammen efter Gaspin i et af Ridehestens ældre numre i artiklen om Helge Ribes hoppefamilie efter Gaspin i Ridehesten 10/2000.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen