Springtræning for dressurheste

15-02-2017 09:52

Berider Maria Anita Andersen springer på nogle af sine dressurheste, traver og galoperer over bomme og cavaletti, samt arbejder dem fra jorden alt sammen som et led i, at lave en god afvekslende træning for sine dressurheste

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Er man ikke lige så heldig, at man har et godt terræn lige uden for døren, man kan bruge i træningen, så er der så mange andre ting man kan gøre for at gøre træningen afvekslende for dressurhesten, og give den mere styrke.

Bomarbejde

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Når jeg lader hestene galopere over cavaletti i longen, får de bedre balance og øget styrke af afsættet. Styrken øges, fordi hestene skal stemme egen vægt op i luften fra et bagben på cavaletti, og for at hestene får brugt deres overlinje korrekt i det arbejde, bliver de udstyret med en chambon eller indspændingstøjler, alt efter, hvordan de reagerer på hjælpetøjlerne. Indspændingstøjlerne  må ikke være for stramme, for det forhindrer hestene i at bruge sig rigtigt - de skal have plads til at bruge halsen som en balancestang.

I travarbejdet over bommene er det meget forskelligt, hvor mange bomme Maria lægger ud til hestene. Hun starter med et par stykker og hæver antallet alt efter, hvordan hestene reagerer på opgaven. De mest erfarne er oppe på at gå over ti bomme i longen, nogle gange ikke ti i alt, men fem også nogle trav trin uden, efterfulgt af fem mere. - Man må godt være lidt opfindsom, og man kan også ændre lidt på idealafstanden på 1 - 1,10 m, såfremt man ønsker de skal strække sig mere eller koste sig mere.

Brug for lidt afvekslende træning i vinterferien? Så find marts-udgaven af magasinet Ridehesten 2016 frem. Her kan du læse meget mere om bomarbejde bl.a. i galop, springning med rytter, arbejde fra jorden og meget mere.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen