Springrytterne indtog Vasehus lørdag

30-09-2023 18:56

Charlotte Kusk Berwald

Ved lørdagens stævne i springning for ponyer og children, junior og ungryttere på Vasehus, har der igen været fuld gang i den til sæsonens første indendørs landsstævne

Copyright Ridehesten.com
De placerede i MB1* springning for kat. 1. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv ikke regn og rusk, på trods af at vejrudsigten havde lovet tørvejr hele dagen, kunne lægge en dæmper på den gode stemning. Alle deltagerne var glade for at udendørssæsonen nu er blevet skudt i gang og at klubben råder over to store ridehaller, og havde valgt at lave en skridtzone i den ene ende af opvarmningshallen, således at ingen behøvede skridte rundt ude i regnvejret. 
Stævnedagen startede ud med en række distriktsklasser, således at de ryttere, de endnu ikke er parate til at ride landsstævner, også kunne komme på banen. Lørdag morgen var der først en LB1*-springning, der blev afviklet i metode B0. Her var der hele 51 starter og heraf red 13 fejlfrit. 

Copyright Ridehesten.com
Mellem bygerne tittede solen frem og flere gange prydede en fin regnbue himlen. Foto: privat

Fuld fart frem i LA og MB
Ponyryttere er kendt for høj fart og de skuffede heller ikke denne dag. Simone Cecilia Andersen og Sky vandt LA1* met. B7 for kat. 3 og 2  med en fejlfri runde i begge faser. I anden fase blev tiden 31,98 sekunder. Andenpladsen gik til Freya Bøgelund Rønnow og Celia Højgaard e. Safari Højgård/ Rory Ruad (opdr. Bodil Bertelsen), der også red fejlfrit i begge faser. De sluttede anden fase i tiden 36,55 sekunder.
For kat. 1 gik sejren til Naya Als Yablonka og Loulou e. Lagavulin/ Linde Hoeve's Sebastiaan (opdr. Emma Josefine Camitz) der red fejlfrit i begge faser og sluttede anden fase i tiden 30,51 sekunder. Andenpladsen blev vundet af Maya Kathrine Mulbjerg Larsen og Augnacliff Boy der var fejlfrie i tiden 31,99 sekunder. Tredjepladsen gik til Nikoline Haabendal og Tai Tonia e. Kantje's Ronaldo/ Nick (opdr. Heidi Haabendal), der red i tiden 37,88 sekunder.
MB1* for kat. 3 og 2 blev vundet af Malou Therese Mulbjerg Larsen og Lady Freckles, der var klassens eneste fejlfrie. Ekvipagen red anden fase i tiden 36,18 sekunder. Andenpladsen gik til Simone Cecilia Andersen og Sky, der fik en enkelt tidsfejl i første fase.
For kat. 1 gik sejren til Maya Kathrine Mulbjerg Larsen og Augnacliff Boy, der var fejlfrie i anden fase i tiden 34,19 sekunder. Andenpladsen gik til Isabell Victoria Frost Jensen og Aldo II e. Top Berlin/ Durello, der var fejlfrie i anden fase i tiden 36,39 sekunder.

Dicte Møller Simonsen vandt MA
I MA1*- springning, der blev afviklet i metode A, gik sejren til Dicte Møller Simonsen og Oggy, der var fejlfrie i tiden 61,98 sekunder. På andenpladsen kom Nikoline Haabendal og Tai Shady e. Kantje's Ronaldo/Nick (opdr. Heidi Haabendal) der red en fejlfri runde i tiden 65,83 sekunder. 
Dagens højeste klasse for ponyerne, S1*-springning, blev vundet af Nikoline Haabendal og Tai Run e. Kantje's Ronaldo/ Calotto xx (DEN), der fik en enkelt bom i tiden 62,54 sekunder.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anna Ley dominerede på hest
Efter ponyerne, var det hestens tur til at indtage hallen. Her lagde hestene ud med en LB1*-springning, der blev afviklet som en metode B0. Her var der 19 starter og 11 nulrunder. 
LA1* met. A blev vundet af Anna Ley og Kong's Fidibus e. Volstrups Cash/ Willemoes (opdr. Hans Ley) der var fejlfrie i tiden 64,72 sekunder. Andenpladsen tog Isabell Victoria Frost Jensen og Chellianicot D Estel e. Chellaiker/ Udarcis sig af. De red i tiden 65,51 sekunder. Tredjepladsen gik til Anna Ley igen, denne gang med Lillebergs Lanzelot e. Azteca VDL/ Lancier (opdr. Lene Renate Haugsten Berg), der red i tiden 69,42 sekunder.
Dagens sidste klasse, MB1* met. B4 blev igen vundet af Anna Ley, denne gang med Errando e. Argentinus/ Lys de Darmen, der red anden fase fejlfrit og i tiden 43,71 sekunder.

Klubbens første landsstævne
Vasehus Rideklub er en relativt ung rideklub, der alligevel har haft stort held med at sætte sit mærke. Med mere end 600 medlemmer er klubben Jyllands største og er hvert år vært for en hel række stævner, både i spring og dressur.
– At afholde et landsstævne på Vasehus Rideklub, er en stor drøm, der langt om længe er gået i opfyldelse. Vi har planlagt det i et år og det var været noget af et projekt. Bunden er blevet skiftet i opvisningshallen, vi har fået lavet nyt sekretariat, dommertårn og masser af nye spring. Vi har set meget frem til indendørssæsonen hvor der også kommer to dressurstævner her i løbet af efteråret, samt vores traditionelle nytårsstævne mellem jul og nytår, fortæller Gitte Kejser, der er formand for rideklubben og sidder i stævneudvalget, til Ridehesten. I morgen venter sidste dag til klubbens allerførste landsstævne.

Start- og resultatlister

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen