Spændingen stiger i 2. afdeling af DM i paradressur

22-05-2021 13:01

De danske paradressurryttere har i dag redet anden afdeling af DM i Dressur i graderne I-V ved Equitour-stævnet i Uggerhalne. Dagens resultater har skabt spænding hos grad V-rytterne, hvor der er vendt lidt op og ned på topplaceringerne

Copyright Ridehesten.com
Renee Igelski og Elmegårdens Rivaldi. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grad V-rytteren Renee Igelski, der i går blev nr. 4 i første afdeling af DM med Elmegårdens Rivaldi e. Blue Hors Rush Hour/Resident (opdr. Maria og Claus Schnoor) tog i dag sejren med 68,77%. Rene er tidligere succesfuld raskrytter og var med til at vinde holdsølv ved EM. Samarbejdet med hesten Elmegårdens Rivaldi er helt nyt, og Renee har faktisk kun redet hesten i et par uger. Da hendes egen hest blev skadet, tilbød Rivaldis ejer Mette Hørmann Iversen, der selv har redet UVM og uddannet hesten op til lilletur, at Renee kunne låne Rivaldi til DM. – Det blev jeg meget overrasket over, for jeg havde lige vinket farvel til deltagelse ved dette års DM, så det er en fantastisk mulighed at få, og Rivaldi vil så gerne gøre sin rytter glad, fortæller Renee Igelski.

Camilla D. F. Christensen gentog med Fürsten e. Fürstenball/Londonderry (opdr. Lillian og Carl Erik Jensen) gårsdagens andenplads og opnåede i dag 68,69%. Hun besatte samtidig tredjepladsen med Østergårdens Deleight e. De Noir/ Weinberg (opdr. Margit Sørensen) med 68,294%. Gårsdagens vinder i Grad V, Line Thorning Jørgensen og Højgaardens Zackzimo DWB e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Højgaardens Heste), besatte i dag fjerdepladsen 67,46%. Sammenlagt fra de to afdelinger er det Camilla og Fürsten, der har taget føringen.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Jensby Sunesen og Leeds. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

I grad VI gentog gårsdagens vinder, den rutinerede Susanne Jensby Sunesen, der har mange internationale sejre og medaljer på CV'et, sejren med sin hjemmeavlede Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm (opdr. Stutteri Thy ved Helmer Sunesen), og de opnåede i dag 73,089%.

Grad III-rytteren Tobias Thorning Jørgensen, der er søn af grad V-rytteren Line Thorning Jørgensen, leverede igen i dag et yderst overbevisende ridt, der kunne indkassere dagens højeste score på intet mindre end 78,039%. Tobias, der i en ung alder har opnået international succes, rider hoppen Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor (opdr. Hanne Andreasen).

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

I grad II kunne den forsvarende danmarkmester, Katrine Kristensen, gentage gårsdagens succes med Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador Xx (opdr. Tine og Jens Daigaard), da de vandt klassen i dag med 72,304%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Grad I-rytteren Tina Chabert Jensen er den eneste rytter til start i sin grad. Tina, der sidste år blev danmarksmester med hesten Ælling, er i år til start på Skovens Roselli e. Blue Hors Romanov/Solos Landtinus, med hvilken hun i dag opnåede 71,905%.

Stævnets start- og resultatlister.

 

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen