Spændende clinic med Rolf-Göran Bengtsson

19-01-2020 22:38

Annika Knudsen Lorentsen

I aften var et stort publikum samlet for at overvære 4 timers spændende clinic med en af verdens bedste springryttere Rolf-Göran Bengtsson, samt et række gæsteryttere, heriblandt danske Tina Lund - og det var en lærerig aften, hvor Rolf demonstrede opbygningen fra grundridning til konkurrencestart

Et veltilrettelagt arrangement arrangeret af RidersEvent løb af stablen i dag på Vilhelmsborg, hvor et stort publikum var mødt op for at overvære en clinic med den svenske toprytter Rolf-Göran Bengtsson

Her blev publikum og de gæstererytter der red under clinicen præsenteret for vigtigheden i opbygningen af både hest og rytter, helt fra grundridning til konkurrence. 

Først sad Rolf i "den varme sofa" og fortalte lidt om sin egen karriere, de heste han har opnået de største resultater med, samt hvilke ting han vægter højt hos en hest. Her fortalte han blandt andet om vigtigheden i, at hesten gerne vil yde noget for sin rytter, samt at den er ridelig og har den rette kvalitet, både i forhold til kapacitet og forsigtighed. 

Copyright Ridehesten.com
Tribunerne var godt fyldte under clinicen med Rolf. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Man er aldrig bedre end det team man har bag sig, det var en af de udmeldinger Rolf kom med, da han forklarede om en af grundstene bag sin succes, hvor han desuden fremhævede vigtigheden i at føle og se hesten andet end bare i ridningen.

– Det er vigtigt at kende hesten, også udenfor banen. Det er vigtigt at sætte sig ind i dens behov, så man har større chance for eksempelvis at holde hesten skadesfri. 

Rolf fortalte også, at han måske godt kunne have brugt flere kræfter fra han var ung på, at holde sig selv i fysisk topform, samt at det er vigtigt at være mentalt klar.

– Det er vigtigt at være i god fysisk form selv, for så kan man bedre hjælpe hestene. Da jeg startede havde vi rigtig meget fokus på at gøre alt godt for hestene, men man skal også huske at optimere sin egen fysiske form. For at undgå at blive for nervøs til stævner, skal man være ordentligt klar. Man skal sætte sig realistiske mål, som man er tryg ved.

Dygtige ryttere på banen og flotte hingste
Så blev det tid til at der skulle ryttere på banen, således af Rolf kunne vise og forklare de principper han arbejder efter. Her blev demonstreret grundridning, klargøring til stævne og til sidst konkurrence ridning. 

Første gruppe af ryttere var Rolf selv, svenske Ebba Johansson (rytter hos holstenerforbundet) samt Bart van der Maat, som er ansat hos Rolf. Alle tre red de på hingste fra holstenerforbundet. Her var der stor fokus på grundarbejdet, som foreksempel bom træning, veksling mellem tempoer, samt at hesten går i den rette bæring og vægtfordeling. 

Næste gruppe bestod af de samme ryttere, men på nogle nye hingste. Her blev der skruet lidt op for niveauet, og der blev redet på flere linjer og en lille bane. Her viste Rolf også hvilken imponerende kondi han er i, trods sine 58 år. Han formåede nemlig af ride en bane rundt på hingsten Quibery, mens han speakede i mikrofonen, og så helt uden at puste. 

Til sidst skulle Tina Lund på banen med Syvhøjegårds Eyecatcher, som hun aldrig før havde redet. Det skulle hun sammen med de unge ryttere Maria Barnewitz Schou med Seana 2 og Camilla Mortensen med Daranta. De tre ekvipager skulle med hjælp fra Rolf demonstere en banegennemgang, en opvarmning, samt et ridt ved konkurrence med en omspringning. 

– Det er jo lidt specielt når jeg aldrig har redet hesten før, jeg ved jo f.eks. ikke om den har en stor eller en lille galop, fortalte Tina, da Rolf forklarede, at man ved banegennemgang blandt andet skal tage højde for hvordan netop ens hest er. 

Alt i alt var det en utrolig lærerig og spændende clinic, og der var fremmødt mange mennesker, som fik glæde af den dygtige rytters gode inputs og råd. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen