Sommerfuglene kan ikke være i maven

05-03-2019 06:19
Avl|

Hos Stutteri Tophøj er stemningen spændt, for der er både meget at være stolt af, men også meget på spil. Det er nemlig lykkedes stutteriet at få udtaget ikke mindre end to hingste til kåringen samt en hoppe til UCH i dressur i Herning i år

Copyright Ridehesten.com
Tophøjs Falchetto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Sommerfuglene kan ikke være i maven lige nu, siger Anette Nilausen, som driver Stutteri Tophøj sammen med sin mand Niels-Jørgen Johansen, og beskriver den vilde situation, at Stutteri Tophøj har fået udtaget tre af deres opdræt, som skal vises til Dansk Varmblods Hingstekåring 2019.

Det er stutteriets avlsmål at avle sunde, ædle og højtstillede dressurheste med tre gangarter, der er gode, taktfaste og funktionelle. Og så skal stutteriets heste også have et godt og samarbejdsvilligt temperament.

Nu peger pilen på, at Stutteri Tophøj har valgt rigtigt, da det blev besluttet, hvilke hopper, der skulle krydses med hvilke hingste. Tre opdræt skal nemlig vises frem i Herning i år, og en fjerde hest er på reservelisten.

Der er tale om de to hingste Tophøjs Falchetto e. Floriscount I/Solos Landtinus og Tophøjs Tebaldo e. Tailormade Temptation/Blue Hors Don Romantic/Solos Landtinus.

Derudover dressurhoppen Tophøjs Florentina e. Floriscount/Solos Landtinus, som skal vises frem i unghestecampionatet for dressurheste.

 

Topryttere til alle tre heste

Stutteri Tophøj har solgt de tre fremragende ungheste til topryttere, som nu giver hestene de bedste muligheder for at vise deres talent og potentiale. Tophøjs Falchetto ejer Stutteri Tophøj dog fortsat 50 procent af, hvorimod den anden halvdel er solgt til dressurrytter Andres Helgstrand, Helgstrand Dressage.

Om Tophøjs Falchetto fortæller Anette Nilausen følgende.

– Tophøjs Falchetto er både en arbejdsom, flink og rar hest, som har meget udstråling. Han er meget velgående med stor bagbensaktion, og han griber godt ind under sig. Han er meget ædel og smuk, og sådan en type hest, som man bare får øje på, siger Anette Nilausen og fortsætter.

– Vi er meget glade for den udvikling, der er sket med Tophøjs Falchetto, som trænes på Helgstrand Dressage, som ikke er længere væk end, at vi kan følge ham tæt. Vi håber og tror på ham, og vi er super spændte på at se ham i Herning, siger Anette Nilausen.

Om Tophøjs Tebaldo, som ejes af norske Kristin Andresen, fortæller Anette Nilausen, at hun glæder sig over, at han skal vises frem i Herning i år, da en skade sendte ham til tælling sidste år, hvor han også var udtaget til kåring i Herning.

– Tophøjs Tebaldo er en stort gående hest, som vi er super spændte på at se i Herning. Vi har god og jævnlig kommunikation med Kristin Andresen, som vi er taknemmelige for, giver Tebaldo mulighed for at vise sit store talent, siger Anette Nilausen.

Foruden de to hingste, der skal med til Herning, har Stutteri Tophøj også dressurhoppen Tophøjs Florentina, som er ejet af dressurrytter Anna Zibrandtsen.

– Jeg synes, at Florentina er en virkelig god hest med masser af kapacitet. Florentina er en gangartshest, som jeg virkelig tror på kommer langt, siger Anette Nilausen og fortsætter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er meget glad for, at vi har solgt Florentina til Anna Zibrandtsen, som kan udnytte dens store potentiale, siger hun.

Sidst Anette så Florentina var i oktober til egnethedstesten på Blue Hors, så derfor er hun spændt og glæder sig til at se hende igen, fortæller hun og uddyber.

– Vi har hjertet med i arbejdet med vores opdræt, og det er ikke bare en fabrik, der skal fungere. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan følge hestene, når de forlader stutteriet, og rejser ud i verden, siger Anette Nilausen.

Anette Nilausen fortæller, at de er dybt taknemmelige for, at gode ryttere køber deres heste og viser dem frem ude i verden – noget de er både afhængige af og glade for på det mindre stutteri.

 

40 herlige år i Herning

Når det om ganske kort tid atter bliver tid til at drage til Herning for Anette, bliver det omtrent den 40. gang, hun skal afsted. Hun fortæller, at hun håber, at det i år kan blive til to kåringer og til en placering i UCH, men hun gør samtidig meget ud af at forklare, at hun håber på, at det hele går godt og efter planen, men at hun ikke vil forvente noget, da hun ved, at når man har med heste at gøre, kan der være mange ubekendte, som kan gå ind og ændre på forventninger –og så bliver man bare skuffet, mener hun. Derfor nøjes hun med at håbe på, at hestene fra Stutteri Tophøj får medvind i sejlene i Herning.

– Vi er meget spændte. På en skala, der går fra en til ti, så er lægger vi på en tiér. Vi har aldrig prøvet at få en hingst kåret før, så lige nu kan sommerfuglene ikke være i maven, siger Anette Nilausen.

Det er ikke svært for Anette Nilausen at svare på, hvad hun glæder sig mest til i Herning i år.

– Jeg glæder mig til at se de tre heste. Hvordan de klarer det på dagen, og hvordan de bliver bedømt, siger hun.

Herning tilbyder en ramme, hvor heste af en vældig høj kaliber samles og dammer rammen om, at man som avler kan vurdere, hvordan ens opdræt potentiale er i forhold til de andres, fortæller Anette Nilausen.

– Herning er højdepunktet på året, når man er avler. Her får man fingeren på pulsen, og det er kæmpestort og vigtigt, siger Anette Nilausen og fortsætter.

– I år bliver det ekstra spændende at komme til Herning, fordi vi har tre af vores opdræt med. For os betyder det, at folk ude i verden får øje på os, siger Anette Nilausen.

Den cadeau der ligger i at få tre heste udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i år betyder for Anette Nilausen og hendes mand, at de får bekræfter, at de har satset rigtigt med de hopper og hingste, de har valgt.

– Lige meget, hvordan det går i Herning, så er det at vi har tre heste med i en bekræftelse af, at det vi gør fungerer, og vi bare skal arbejde videre, siger Anette Nilausen afsluttende.

/DVHerning.

Copyright Ridehesten.com
Anette Nilausen.

Læs også

De er udtaget til unghestechampionatet i springning

23-11-2021 06:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Årets egnethedstest-stævner i Dansk Varmblod er overstået og det er nu officielt, hvilke ekvipager der er udtaget til det kommende unghestechampionat i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning til marts. I springning er der sat navne på 40 udtagne ekvipager, samt 10 reserver, og flere ryttere er lykkedes med at kvalificere mere end en hest

De er udtaget til unghestechampionatet i dressur

22-11-2021 19:18, af Annika Knudsen Lorentsen

Årets egnethedstest-stævner i Dansk Varmblod er overstået og det er nu officielt, hvilke ekvipager der er udtaget til det kommende unghestechampionat i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning til marts. I dressur er der sat navne på 50 udtagne ekvipager, samt 15 reserver

Så er billetsalget til hingstekåringen begyndt

01-10-2021 20:25, af Thomas Bach Jensen

I eftermiddag kl. 16 er billetsalget startet til Dansk Varmblods Hingstekåring 2022, der som altid finder sted i uge 10 i MCH Messecenter Herning. Har du sikret dig dine billetter?

Nu åbner billetsalget til Hingstekåringen

01-10-2012 15:16, af Thomas Bach Jensen
Så oprandt dagen, hvor du kan sikre dig billetter til et af årets allerstørste hestebegivenheder: Dansk Varmblods Hingstekåring den 6.-10. marts 2013 i MCH Messecenter Herning

Josephine Bøgh var hurtigst i jokerspringning

09-03-2019 16:24, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i CSI2* Medium Tour Accumulator Finale 135 cm var der lagt op til spænding, rytterne red på banen i en hal som var fyldt af til bristepunktet af publikum som hujede og klappede når rytterne passerede jokerspringet

Isabel Bache er ny rytter på Fürstenball

26-12-2014 17:31, af Thomas Bach Jensen

Den tyskuddannede norske berider, Isabel Bache, der tidligere har indtaget scenen under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning med elitehingsten De Noir, kommer tilbage til hingstekåringen i 2015 med bl.a. tophingsten Fürstenball

Deres uheld var Marias held

10-03-2019 08:17, af Annika Knudsen Lorentsen

Som følge af herpesvirus endte mange af de oprindelige deltagere ved Dansk Varmblods Hingstekåring i karantæne og kunne derfor ikke stille til start. Det gav plads til andre ryttere, heriblandt Maria Thougaard Nielsen og hendes hoppe Elfi Mølholm

To auktionshingste opnår godkendelse til afprøvning

09-03-2019 10:02, af Thomas Bach Jensen
Avl|

To af de 3-årige hingste, der kan købes på Dansk Varmblods Forårsauktion i eftermiddag, opnår godkendelse til afprøvning, oplyser avlsledelsen på forkant af auktionen

Når 3 linjer bliver til 25 år

01-04-2008 20:06, af Maja Golles
Adm. direktør Georg Sørensen, MCH Messecenter Herning Kongrescenter, kan i dag fejre sit 25-års jubilæum i landets største messecenter. Direktøren var for et par uger at se ved Dansk Varmblods hingstekåring. I dag står den på reception i anledning af jubilæet.

Har du set kollektionen til Forårsauktionen?

12-02-2019 14:54, af Thomas Bach Jensen

De 28 auktionsheste fra kollektionen til Forårsauktionen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i uge 10 findes nu online , og disse 28 ungheste ser ualmindeligt lovende ud

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hestevognsulykke kostede kusk livet

27-11-2021 21:58, af Christine Krogh Frausing

En kvindelig kusk kom alvorligt til skade i en hestevognsulykke, hvor kvæstelserne endte med at koste hende livet. Det var en løbsk hest der forårsagede ulykken, hvor hestevognen væltede med passagere i

Dansk magtdemonstration i Stockholm af Dufour og Krüth (opdateret)

28-11-2021 14:16, af Kristine Ulsø Olsen

Nærmest alting lykkedes i dag for både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth i küren ved Saab Top 10. De to danske piger red begge helt fænomenalt og det sikrede dem på flotteste vis anden- og tredjepladsen blandt verdens bedste ryttere

Maxie med hyldest til sin bedste ven der blev mobbet

01-12-2021 18:16, af Christine Krogh Frausing

Maxie Nabi Christiansen red under dette Christmas Show Warm Up for sin bedste ven, Zac Kean Parry, der er blevet mobbet, slået og sparket så meget, at han har valgt at stoppe i ridesporten på ubestemt tid

27-årige Little Miss Milton vandt ved Christmas Show

30-11-2021 19:39, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 27-årige hoppe Little Miss Milton har netop været til start ved Christmas Show Warm Up for pony, hvor hun med sin rytter Anna Sofia Fuhrmann har leveret indtil flere nulrunder i klasser med en højde på op til 1 meter

Kandar for første gang valgfrit i alle klasser

02-12-2021 16:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Ride Forbund er netop kommet ud med de nye, reviderede disciplinreglementer, som gælder fra 1/1-2022, og det er ikke kun i springning, der er ændret på reglerne, for som noget nyt er kandar nu valgfrit fra sværhedsgrad 3 og op – også på landsplan

Syv danske dressurekvipager i verdens top-50

02-12-2021 06:26, af Thomas Bach Jensen

Mens Cathrine Dufour med Bohemian bibeholder deres andenplads på FEI's verdensrangliste i dressur, rykker de øvrige danske ekvipager op ranglisten

Snart må du tage til springstævne i alle farver bukser

02-12-2021 13:00, af Trine Askjær-Jørgensen

Så blev det officielt fra 1/1-22 må du hoppe i alle farver ridebukser til og med C-stævner. Her kan du læse om nogle af de interessante ændringer i springreglementet

Prinsesse Märtha Louises datter tog sejren (video)

03-12-2021 22:05, af Thomas Bach Jensen

Ved Baltic Cup finalerne på Vilhelmsborg var det den norske prinsesse Märtha Louises datter, Emma Tallula Behn, der sejrede individuelt hos childrenrytterne her til aften

Favoritterne sejrede hos junior- og ungrytterne

28-11-2021 18:30, af Kristine Ulsø Olsen

Nærmest som forventet, så blev det til sejr for Frederikke Gram Jacobsen med en kür til over 81% i juniorrytternes ECCO Cup-finale, mens storfavoritten Sara Aagaard Hyrm for andet år i træk sejrede hos ungrytterne

Happy Feets Heartbeat vandt 150 cm i USA

30-11-2021 18:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblodshesten Happy Feets Heartbeat, som nu hedder Jackofhearts, vandt i forrige uge en 150 cm-klasse med sin nye rytter Margie Goldstein-Engle