Solos Landtinus lever ikke længere

15-07-2013 08:33
Avl

I en alder af 18 år blev den kårede hingst Solos Landtinus i lørdags aflivet i sit hjem i Louisiana, USA

Copyright Ridehesten.com

Ejeren af Oak Hill Ranch, Richard Freeman, udtrykte i en pressemeddelelse i weekenden sin sorg over at have mistet DV-Elitehingsten Solos Landtinus, der som følge af komplikationer i forbindelse med brok måtte aflives i lørdags.
Landtinus blev født den 15. juni 1995 hos Theodor Schoening i Tyskland og blev registreret i det oldenburgerforbundet. Han var efter holstenerhingsten Landadel og trukket på Argentinus-datteren Utopia. Han blev kåret i Oldenburg og importeret til Danmark af Barbro og Lorenz Linnet, hvorefter han lød navnet Solos Landtinus. 
Landtinus blev den samlede vinner i 100-dages materialprøven som diciplinvinder i dressur og nr. 3 i springning. Han blev uddannet til S-springning og blev senere hen også uddannet i dressur. Allerede som 8-årige blev han i 2003 udnævnt som elitehingste og i 2005 stod han som Årets Hingst ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning.
Hingsten er far til flere hingste kåret i Dansk Varmblod, mange højtkårede hopper og et utal af succesfulde konkurrenceheste – primært i dressur. Blandt hans første kendte afkom var Vedstedholm Pacito, der dominerede dressurchampionaterne i Danmark og repræsenterede DV ved UVM i Verden. Guldmedaljehoppen Larina-Høm blev en stor succes for Minna Telde og repræsenterede Sverige ved VM 2010 i Kentucky. Siden hen er der kommet flere internationale Grand Prix-dressurheste til efter Landtinus som bl.a. Pari-Lani og Smeyers Lazander (tidl. Blåhøjs Lazander).
I de seneste år har Landtinus fremtrådt som morfar til mange talentfulde dressurheste og således står ham også som morfar til to af de unge dressurheste, der i år skal respræsentere Dansk Varmblod ved UVM i Verden

 

Videoer

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen