Snart lyder startskuddet til DRF Kæpheste Cup

11-12-2019 07:07

Fra marts til september 2020 løber den nye turnering DRF Kæpheste Cup for første gang af stablen, og der er lagt op til en vaskeægte bredde-turnering for børn og unge i alderen 4-16 år – både dem, der allerede er en del af ridesporten, og dem, der endnu ikke er. Skal du være med?

Copyright Ridehesten.com

Interessen for kæpheste boomer blandt børn og unge, og derfor igangsætter Dansk Ride Forbund i starten af 2020 DRF Kæpheste Cup med kvalifikationer fordelt rundt i landet og en stor finale i september med op til 400 deltagere. 

Dét skal du vide om DRF Kæpheste Cup
DRF Kæpheste Cup afvikles i disciplinerne dressur, spring og ponygames, og da man må stille op i så mange discipliner, man vil, er der rig mulighed for at få prøvet kræfter med en masse skægge øvelser og udfordringer.

Cuppen henvender sig til børn i alderen 4-16 år og er inddelt i tre aldersgrupper for at sikre fair konkurrence; 4-7 år, 8-12 år og 13-16 år. For aldersgruppen 4-7 år indgår der ikke et konkurrenceelement, men der trækkes i stedet lod om deltagelse i finalen. I de to øvrige aldersgrupper skal man minimum have deltaget i to kvalifikationsstævner for at kunne kvalificere sig til finalen, og det er gennemsnittet af ens to bedste resultater, der tæller. Alle deltagere i kvalifikationerne modtager et diplom eller en roset, og i den store finale uddeles der både flotte finalerosetter og præmier til vinderne. Finalen har plads til 400 deltagere fra hele landet og bliver afholdt i løbet af september 2020.

Det unikke ved DRF Kæpheste Cup er, at det ikke kræver medlemskab af en rideklub at deltage.

– Tanken bag at åbne op for ikke-medlemmer er at forsøge at skabe et rum, hvor alle med interesse i kæpheste og/eller rigtige heste kan være med – uanset om man er medlem af en klub eller ej. Vi synes, det er vigtigt, at vi som forbund har for øje at inkludere alle, der har lyst til at være en del af ridesporten på den ene eller anden måde, og det betyder, at vi må tænke i nye baner, siger Generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt.

Har du lyst til at deltage? Så hold øje med DRF Go!, hvor stævnerne vil blive slået op løbende.

Læs resten af nyheden HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen