Snart er der DM i hestevognskørsel

15-08-2024 21:06

Dansk Køre Selskab er vært for danmarks- og forbundsmesterskaberne i hestevognskørsel, der afholdes fra den 21. - 25. august 2024 på Rævebjerg i Mørkøv

Copyright Ridehesten.com
Nu det afgøres - hvem bliver mesterskabsvinder? Foto: Privat/ Bine Sierla.

Dansk Køre Selskab er en forening under Dansk Køre Forbund, som er associeret med Dansk Ride Forbund, og nu afholder de altså danmarks- og forbundsmesterskaberne i hestevognskørsel på Rævebjerg i Mørkøv. Der er tilmeldt 62 ekvipager, hvoraf få af kuskene er fra Norge og Sverige. Dog kan de ikke deltage i konkurrencen om mesterskaberne.

DM-klasserne køres i svært program, mens DKF-klasserne køres i middelsvært program. Der køres med småponyer, pony og hest i 1-spand, 2-spand og en enkelt er tilmeldt i 4-spand. Kuskene har alle trænet i flere år på at dygtiggøre sig, samt brugt meget tid og mange penge for at finde den rigtige pony eller hest, vogne og udstyr til at kunne gennemføre blandt andet landsstævner for at kvalificere sig til at køre om mesterskaberne. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat/ Bine Sierla.

En af de unge deltagere ved mesterskaberne er Maria Buchwald, der var blandt de 11 deltagere fra Danmark, der i juli måned deltog i europamesterskaberne for children, juniorer og U25 på Flyinge Kungsgaard I sverige. Her blev Maria Buchwald europamester for U25 i 2-spand pony. Ved dette mesterskab starter Maria i klassen 2-spand pony, så det bliver spændende at se, om hun også kan skrive dansk mester 2024 på CV'et. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchwald vandt europamesterskaberne for U25 tidligere på sommeren. Foto: Privat.

Der er tale om et kombineret stævne, hvor der køres i disciplinerne dressur, maraton og forhindringskørsel, og programmet lyder som følger: 

  • Åbning af stævnet på dressurbanen onsdag kl. 19.00
  • Dressur køres torsdag og fredag kl. 09.00
    Dressuren køres på opvisningsbanen og bedømmes af fem internationale dommere. Dommere og officials kommer fra Danmark, og en enkelt er fra Irland. 
  • Maraton køres lørdag kl. 09.00 
    Maratonet begynder med en opvarmningskørsel, og derefter køres der en rute på mellem 5-7 kilometer, hvor der er op til syv forhindringer alt efter, hvilken klasse man deltager i. 
    Det gælder her om at holde tiden og gennemføre forhindringerne hurtigt og uden fejl. Ud over de fem dommere fra dressuren bruges cirka 30 forhindringsdommere og hjælpere ved poster som "start" og "mål". 
  • Forhindringskørsel (også kaldet præcisionskørsel eller keglekørsel) køres søndag kl. 09.00
    I denne disciplin gælder det om at køre hurtigst og præcist igennem en 500-700 meter opstillet bane. Der er flere dommere og hjælpere, der kontrollerer, at alt går rigtigt til.

Søndag er også dagen, hvor alle placeringerne kan ændres og afgørelsen om mesterskaberne findes. Kuskene kan blive vindere i de enkelte discipliner, men skal gennemføre alle tre discipliner, og opnå point nok, for at blive den samlede vinder i sin klasse. 

Copyright Ridehesten.com
Kan Maria Buchwald også tage titlen som danmarksmester? Foto: Privat/ Steen Kristiansen.

Frivillige hjælpere
For at kunne afholde så stor en begivenhed, er der brug for mange hjælpere til alt fra staldvagter, servicering af dommere og officials, skrivere samt forhindringsdommere. Mange har været hjælpere igennem mange år, men nye er også kommet til. Der er blandt andet et rigtig godt samarbejde med de lokale spejdere i Mørkøv samt Mørkøv Handels-, Håndværker- & Borgerforening. 

Rævebjerg
De sidste par år, har området ved Rævebjerg i Mørkøv gennemgået en stor forandring, hvor der er brugt en masse tid, kræfter og materialer, for at gøre området til et unikt sted, hvor kørsel med hest og vogn kan køres, ses og opleves på bedste og forhåbentlig sikreste måde. 

Fri entré 
Der er fri entré og parkering, for dem, der ønsker at komme og opleve mesterskaberne. Mesterskaberne afholdes på Rævebjerg 1, 4440 Mørkøv. Indkørsel til parkering er via Vandværksvej. 

Kontakt
Ønskes yderligere information kan Henning Clausen kontaktes på telefon 22 93 94 57 eller e-mail: jannekristiansen@mail.dk

Med venlig hilsen
Dansk Køre Selskab

/ Pressemeddelelse

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen