Slut med heste på Broholm?

01-05-2024 16:54

Trine Askjær-Jørgensen

Om Broholm Slot, der i mange år har lagt baner til DM i dressur, fortsat kommer til at være hjemsted for heste er uvist. De hidtidige lejere har opsagt deres kontrakt og er flyttet. Slotsejeren er ikke lykkedes med at finde nogen til at drive hestecenteret videre

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2021 bragte vi historien om, at Broholm Hestecenter på det idylliske Sydfyn igen summede af liv og aktiviteter.

Her var det internationale rytter- og trænerpar, danske Per Sandgaard og svenske Pether Markne, nemlig rykket ind for at drive deres virksomhed med undervisning, kurser og uddannelse af heste, og for Pethers vedkommende som landstræner for de norske elitehold i dressur såvel som springning.

Nu er hesteboksene imidlertid ved at blive pillet ned, og det lader til at være slut med heste på Broholm Slot, hvor der ellers har været drevet hestecenter i mere end ti år og er afviklet i alt 15 danmarksmesterskaber i dressur, hvorefter mesterskaberne blev flyttet til Helgstrand Event i Nordjylland.

Copyright Ridehesten.com
Per Sandgaard (tv) er tidligere OL-rytter, og hans partner Pether Markne, der blandt andet har været landstræner i dressur og springning i Norge og Sverige overtog driften af Broholm Hestecenter i 2021. Parret har tidligere boet og undervist i Sverige, men flyttede til det sydfynske. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sandgaard og Markne opsagde sidste år kontrakten med Broholm Slot, og dermed skulle de være ude et år senere.

Det er de nu, og slotsejer, Anders Sehested, der er 13. generation på slottet, fortæller til Fyns Amts Avis, at han har haft svært ved at finde nogen, der vil overtage hestecenteret, så han overvejer helt at lukke det. Hvad bygningerne så skal bruges til, ved han endnu ikke.

Fakta
Om Broholm Slot og Gods

Broholms historie kendes med sikkerhed tilbage til 1326, hvor middelalderborgen var beboet af Ulfeldt-slægten. Som den første og eneste gang i historien blev Broholm handlet i 1641, hvor Otte Skeel er køberen. Han nedrev borgen for at opføre den nuværende hovedbygning som en af landets sidste sengotiske bygninger og med stærke renæssancetræk i form af trappetårn og symmetrisk vinduesplacering.

I 1730 kom slægten Sehested til gennem Niels Sehesteds giftermål med Elisabeth Skeel, og den er her endnu. Broholms nuværende ejer, Anders Sehested, der er søn af Anne og Frederik Lütken, overtog driften af godset i 2017, og han er 13. generation af Sehested-slægten på Broholm.

Broholm Slot er fortsat et privatdrevet gods med land- og skovbrug, men hovedbygningen og oldtidsmuseet er nu tilgængelige for offentligheden via rundvisninger med guide. Slottet byder også på hotel, selskabslokaler, møderum og restaurant.

Fold up
Fakta
Femten år med DM på Broholm

Slotsparken på Broholm Gods på Sydfyn har med en helt særlig kulisse dannet rammen om 15 spændende danmarksmesterskaber med dressursport på højt niveau, hvor stævnearrangørerne med Anne Lütken i spidsen hvert år har arbejdet på at give publikum og deltagere en optimal oplevelse.

Fold up
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner