Silja rider selv sadelkåring

04-07-2024 06:42

Den 23-årige amatørrytter og ejendomsmægler, Silja Normann Gade, vil selv fremstille sin mors hopper til sadelkåring i Dansk Varmblod

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Ved Vejby i Nordsjælland bor Silja Normann Gade i en lejlighed indrettet i den ene staldlænge på den skønt beliggende hesteejendom, Kraagsgaard, hvor hendes mor bor i stuehuset.

Igennem mange år boede familien på Østerbro, og dengang tog Silja hver dag bussen fra Trianglen til sin pony på Mattsons Rideklub og mange timer senere retur til hovedstaden igen. Da hun tilbragte så meget tid med ponyen og begyndte at ride stævner, besluttede familien sig for at kigge efter en velegnet hesteejendom.

I 2016 startede de med at søge efter en ejendom, hvor Silja kunne udleve sin rytterdrøm, og hvor hendes mor, Lisa Gade, kunne avle heste. Siljas interesse kommer ikke fra fremmede, for Lisa har også redet hele sin ungdom og brænder også for dressurheste.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Debuterer til sadelkåring

Siden Silja og Lisa er flyttet på landet, er det gået stærkt med at etablere stutteri, og første følårgang kom til verden i 2021. Den årgang tæller de to 3-års hopper Björklunds Abundance e. Blue Hors Farrell/Blue Hors Zack og Björklunds Wild Imperia e. Iron/Tailormade Temptation.

De unge hopper viste sig at være utrolig nemme at arbejde med, og det gav Silja lyst til og mod på at gå ”all in” med tilridning hjemme i stedet for at sende dem ud i professionel tilridning. Hun allierede sig med avlerkollegaen, Lo Breiding, der har erfaring med at longere og starte ungheste op, og hopperne har været eksemplariske at arbejde det. Det har givet Silja mod på selv at ride dem til sadelkåring.

 Hvis jeg på kåringsdagen formår at få dem til at finde tryghed ved mig og slappe af inde på banen, så kan jeg også få vist meget af deres potentiale, fastslår Silja.

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen