Shiraz Black er død

21-10-2014 10:02

Dagen efter deres deltagelse ved JBK Horse Shows, torsdag den 16. oktober, måtte den norske juniorrytter Carina Brynildsens hest Shiraz Black køres til hestehospitalet med akut kolik – en kolik han ikke overlevede

Copyright Ridehesten.com
Carina Brynildsen og Shiraz Black ved JBK Horse Shows.

Den 10 år gamle oldenburgerhingst e. Sandro Hit/Donnerhall blev opereret samme dag og igen dagen efter, men forvridningerne i tarmene var desværre for svære og omfattende, så for stor en del af tarmen var blevet nekrotisk, og man besluttede at aflive hesten.

Shiraz Black blev først opdaget af den australske OL-rytter Mary Hanna på Hof Kasselmann, Tyskland, da han var 2,5 år gammel. Hun tog hingsten med sig til Australien, hvor han senere begyndte sin karriere på dressurbanerne, og bl.a. vandt det australske mesterskab for ungheste både som fem- og seksårs. Han blev først redet af Brett Parbery og senere af Marys datter Gitte Donvig. Mary selv begyndte at ride hingsten i 2009, omkring samme tid, som hun begyndte at træne hos Steffen Peters i USA, hvor Shiraz Black blev sat i videre træning. I 2012 blev han sendt til Europa og solgt til familien Brynildsen i Norge.

Med Carina Brynildsen i sadlen repræsenterede hingsten Norge ved EM for juniorer i 2013, hvor ekvipagen opnåede en individuel 23. plads. I år opnåede de en sjetteplads i kürfinalerne ved EM for juniorer, hvorefter Carina begyndte at konkurrere hingsten på ungrytterniveau, hvor de sammen vandt det norske ungryttermesterskab.

Se video af Carina Brynildsen og Shiraz Black herunder.

Kilde: Eurodressage

Videoer

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen