Sensation Unik solgt til juniorrytter

16-10-2024 15:34

Emilie Hansen har netop overtaget tøjlerne på den 8-årige Sensation Unik, som skal være hendes kommende juniorhest. Den talentfulde hoppe er tidligere blevet redet af Nadja Aaboe Sloth

Copyright Ridehesten.com
Kommende juniorrytter Emilie Hansen har netop overtaget Sensation Unik. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Emilie Hansen, der i år rider sit sidste ponyår, har haft stor succes med palominoponyen Bossa Nova Bitsch. Det er blevet til en lang række placeringer på landsstævneniveau og til internationale stævner, og 2022 var ekvipagen udtaget til det danske landshold til Nordisk Mesterskab. I år har Emilie og Bossa Nova Bitsch redet til det prestigefyldte stævne CHIO Aachen i Tyskland, og til årets DRF-mesterskab i dressur blev de nr. 6.

Nu står juniorårerne for døren, og det har fået familien til at kigge sig om efter en hest til Emilie, der kan lede hende trygt til næste niveau. Derfor prøvede Emilie fornyeligt en hest, der var til salg hos landsholdsrytter Nadja Aaboe Sloth, men det blev ikke dén hest, hun endte med at forelske sig i. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie har haft stor succes på stævnebanerne med kat. 1 ponyen Bossa Nova Bitch. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Nadja havde gennem en periode haft den 8-årige Sensation Unik e. Don Juan de Hus/ Tailormade Temptation, der er opdrættet af Stutteri Unik ved Morten Skov, i ridning. Hoppen var egentligt ikke til salg endnu, men Nadja valgte alligevel at kontakte Morten, om Emilie måtte prøve hoppen, og det sagde han ja til. 

Emilie fik så heldigvis lov til at prøve Sensation, da vi var oppe at prøve den anden hest igen, og de var bare et match, fortæller Emilies mor, Maria Hansen, og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

–  Emilie var helt solgt, og da Sensation samtidig har masser af kapacitet, er rar at være på og er en gennemgående sød hest, var hun bare den helt rette hest for os, lyder det fra Maria, der selv har redet i mange år, og nu støtter Emilie i sporten.

Copyright Ridehesten.com
Nadja og Emilie sammen med Sensation Unik. Foto: Privat

Altid placeret
Sensation Unik har siden sit første stævne i 2022 gået en række stævner, og her er hun hver gang blevet placeret som nr. 1 eller 2. Hoppen er tidligere redet af den internationale juniorrytter Andrea Hamann Sand, og er efterfølgende blevet uddannet til middelsvært niveau af Nadja Aaboe Sloth, der henover sommeren har startet Sensation Unik i MB med sejre til følge. 

Sensation Unik har desuden også gjort sig bemærket i avlen, hvor hun er mor til den 4-årige præmiehingst i Dansk Varmblod Solution Unik e. Revolution. Ligeledes har hun i år fået to hoppeføl via embryotransfer, hvor den ene er helsøster til Solution Unik, mens den anden har Hesselhøj Double Up til far.

I mandags fik Familien Hansen Sensation Unik hjem, hvor Emilie i samarbejde med sin faste underviser Karina Høybye skal lære hoppen at kende, før den står på stævnedebut på hest for Emilies vedkommende.

Vi er så glade for at have fået hende hjem, og nu bliver det spændende at se, hvad fremtiden bringer, lyder det fra Familien Hansen til slut. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner