Sejr til Zancor i championatet

19-10-2016 18:18

Britt Carlsen

Det blev beriderelev Søren Wind fra Helgstrand Dressage, som sejrede i kvalifikationen i 4-års championatet i hård konkurrence mod bl.a. en avlshingst

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dommerne Niels-Erik Böchmann og Dennis Fisker havde til opgave at sortere blandt 25 deltagere i kvalifikationen til finalen for de 4-årige dressurheste. De 12 bedste fik direkte adgang til finalen, og kan derfor holde en fridag i morgen, mens der er yderligere fire pladser i spil til finalen, og de skal uddeles i morgen torsdag. 

Med 9,5 for galop og 9 for kapacitet gik sejren i dag til Zancor e. Blue Hors Zack (opdr. Bernd Stadelhofer) med ialt 8,9 points - det var beriderelev Søren Wind fra Helgstrand Dressage, som red hesten til sejr og ind i finalen.
På andenpladsen fulgte Hesselhøj Donkey Boy - avlshingst, fløjhingst og materialprøvevinder e. Era Dancing Hit (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) redet af Jan Møller Christensen til 8,8 point, med højeste score på 9,5 for skridt og 9 i ridelighed.
Det var også Jan, som sad på ryggen af Romeo e. Blue Hors Romanov (opdr. Johann Martens) - de opnåede 8,68 points. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre gode gangarter
Andreas Helgstrand købte part i Zancor sidste år, og ejer den sammen med opdrætteren Bernd Stadelhofer. - Den har skridt, trav og galop alle tre gode gangarter med stor kvalitet. Den kan også trave blødt og med sving i arbejdstrav, fortæller Andreas Helgstrand, som er særdeles tilfreds med Zancor. Målet er at kvalificere ham fra Dansk Varmblods egnethedstest til deltagelse i Unghestechampionatet og på sigt er målet en plads ved UVM til næste år. Helgstrand har også ros til beriderelev Søren Winds arbejde med hesten, Søren er på sit sidste år som elev og har været hos Helgstrand i Vodskov i godt halvandet år. 

Se listen over de placerede heste med delkarakterer HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner