Schweiz vandt i Aachen

30-06-2023 10:46

Annika Knudsen Lorentsen

Ved CHIO-stævnet i Aachen vandt Schweiz i går Nations Cuppen i springning, da de som den eneste nation kom i mål med samlet fire fejl efter to runder. Det var konkurrencens bedste resultat, og dermed blev holdspringningen afgjort uden en omspringning

Copyright Ridehesten.com
Vinderholdet fra Schweiz. Foto: CHIO Aachen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Otte nationer mødtes i går aftes i en spændende Nations Cup i forbindelse med det prestigefyldte CHIO Aachen, hvor det i sidste ende blev holdet fra Schweiz der tog sejren. Det er første gang i 21 år, at det schweiziske hold har sikret sig sejren i Nations Cup i Aachen. 

Holdet fra Schweiz endte med færrest fejl samlet, og efter to runder kunne de nøjes med at skrive 4 fejl som deres samlede resultat. Det schweiziske hold bestod af Steve Guerdat, Niklaus Schurtenberger, Edouard Schmitz og Martin Fuchs. Både Steve Guerdat og Martin Fuchs leverede to fejlfrie runder til holdet, mens Edouard Schmitz stod for en, mens Niklaus Schurtenbergers bedste runde var den gældende runde med 4 fejl. 

Det schweiziske hold var ført an af Chef d'Equipe Michel Sorg, som efter sejren fortalte følgende: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en drøm der går i opfyldelse at vinde Nations Cup her i Aachen. Det er en drøm for alle der er fan af denne sport. Jeg har haft så mange chancer for at komme her, men at stå her i dag, i midten af arenaen med vinderholdet, var fantastisk og jeg har endnu ikke helt taget det ind. 

Andenpladsen i nationsspringningen gik til Storbritannien, hvor Ben Maher, Harry Charles, Tim Gredley og Scott Brash var til start. De sluttede med samlet 8 fejl. Det samme gjorde tredjepladsen fra Belgien. For det belgiske hold red Koen Vereecke, Olivier Philippaerts, Gregory Whatelet og Nicola Philippaerts. 

Til start i Aachen er det danske dressurlandshold, og de har lagt sig ind på en foreløbig andenplads i Nations Cuppen, som afgøres i morgen. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen