Schou 10'er i samlet LGCT-stilling

23-08-2023 06:44

Annika Knudsen Lorentsen

På den samlede rangliste for Longines Global Champions Tour, er Andreas Schou efter weekendens flotte resultater, placeret på en sammenlagt 10. plads

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou i sin jakke der repræsenterer hans Global Champions League-hold Istanbul Warriors. Foto: LGCT
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Schou har været til start ved syv Longines Global Champions Tour-stævner i denne sæson, hvor han både har deltaget for et Global Champions League-hold og deltaget i de individuelle Longines Global Champions Tour Grand Prix-klasser. 

Den danske toprytter har haft stor succes ved stævner, og startede sæsonen ud med en andenplads i Grand Prix-klassen i Madrid med Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). Ved stævnet i Cannes tog hans femtepladsen i Grand Prix-klassen, også med Darc de Lux, mens han i London tog niendepladsen med Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo. Senest blev han 9'er i Grand Prix-klassen i Valkenswaard med Darc de Lux. Foruden de flotte præstationer i Grand Prix-klasserne, har Andreas leveret mange toppræstationer i Global Champions League, blandt andet også med hesten I Know e. Arezzo VDL/ Hors la Loi. 

På grund af de mange gode resultater, er Andreas placeret solidt i den individuelle Global Champions League-ranking, hvor han i skrivende stund er placeret på 10. pladsen. 

Der er en LGCT-afdeling tilbage i Rom, finalen i Riyadh og til sidste Prague Playoffs, så der er god chance for, at Andreas kan bibeholde en flot placering i den samlede stilling. 

Copyright Ridehesten.com
Harrie Smolders med Monaco N.O.P. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når årets LGCT-stævner er ovre, med undtagelse af Prague Playoffs, afgøres det hvem der vinder den samlede rangliste, og til de 18 bedst placerede på listen, er der yderligere præmiepenge foruden dem, som de har vundet ved de enkelte stævner. Vinderen af listen modtager hele 294.500 euros. Lige nu føres ranglisten af Harrie Smolders fra Holland.

Super Grand Prix og GCL Super Cup i Prag
Foruden prestigen i at blive flot placeret på den samlede rangliste, så har rytterne igennem sæsonen også mulighed for at sikre sig en plads ved LGCT Prague Playoffs. For at kunne deltage i Super Grand Prix ved dette stævne, skal man have vundet en Grand Prix ved en af de runder der er henover sæsonen. Er der en rytter, der vinder mere end en Grand Prix, vil det være andenpladsen fra den anden af de respektive runder, der overtager pladsen, som gives ved det stævne.

Der er desuden mulighed for at deltage i Prague Playoffs i holdturneringen GCL Super Cup, som er åben for alle 16 hold i Global Champions League.

I Prag afholdes holdkonkurrencen med en kvartfinale, hvor de hold der i den samlede stilling er placeret fra 5. til 16. pladsen deltager. Herefter afholdes en semifinale, hvor de hold der er blevet placeret fra 1.-8. pladsen i kvartfinalen, samt de fire bedste hold fra den samlede stilling deltager. Til sidst afholdes finalen, hvor de seks bedste hold fra semifinalen deltager. 

Ved Prague Playoffs, kan holdene medtage 3-4 ryttere med i alt maksimalt seks heste, som kan deltage i konkurrencerne og skiftes undervejs. Andreas Schou er en del af Istanbul Warriors, som lige nu er placeret som nr. 12 i den samlede stilling. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner