Schneider pensionerer Showtime

13-12-2023 17:34

Trine Askjær-Jørgensen

Den tyske landsholdsrytter i dressur, Dorothee Schneider, pensionerer nu tophesten Showtime, der i høj grad har været med til at forme hendes karriere

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Showtime. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

"Et følelsesladet øjeblik er på vej – ikke et nemt for mig. Næste lørdag pensionerer vi min elskede Showtime fra sporten ved en ceremoni til stævnet i Frankfurt Festhalle. Publikum får fornøjelsen af at overvære vores afskedsforestilling lørdag aften", skriver tyske Dorothee Schneider på sin Instagram-profil. Nu er tiden nemlig kommet til at pensionere den 17-årige hannoveranervallak Showtime e. Sandro Hit/ Rotspon, der har været i toprytterens stald, siden han var 3,5 år og er ejet af hendes mangeårige sponsor Gabriele Kippert.

Stævnet udgør den perfekte ramme til at pensionere hesten, da det er arrangeret af den rideklub, Schneider er medlem af, og for de, der gerne vil overvære "Showis" farvel, kan ceremonien ses på ClipMyHorse.

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Showtime ved UVM i Verden 2011. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Fra unghest til olympisk Grand Prix
Som nævnt ankom Showtime til Dorothee Schneiders stald, da han var 3,5 år gammel, og som 5-års blev han i 2011 placeret som nummer seks ved UVM i dressur i Verden og som nummer 11 ved Bundeschampionatet i Warendorf.

Han blev genvalgt til det tyske hold til UVM i Verden 2012, men endte med ikke at stille op der, og til Bundeschampionatet i 2012 blev han som 6-årig nr. 6 i finalen.

Han blev i 2013 nr. 5 i Nürnberger Burgpokal-finalen, efter han vandt opvarmningsklassen.

Showtime blev den Grand Prix-hest, der formede Schneiders karriere og satte hendes navn på landkortet. I 2015 vandt han Otto Lorke-prisen som en af Tysklands bedste kommende Grand Prix-heste.

Parret var med på det tyske landshold for første gang ved OL i Rio 2016, hvor de bidrog til at vinde en holdguldmedalje. Derefter blev vallakken desværre skadet.

Ved EM i Rotterdam 2019 var de tilbage og opnåede deres fælles karrieres højdepunkt med to individuelle sølvmedaljer og holdguld. De fik 80,233% i Grand Prix, 85,456% i Grand Prix Special og 90,561% i Kür.

Efter Rotterdam fulgte igen halvandet års pause fra internationale stævner. Ekvipagen konkurrerede ved CDI i München og Kronenberg, hvor de sikrede sig en plads på det tyske landshold til OL i Tokyo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved OL i Tokyo 2021 havde de håbet på at nå det samme høje niveau som i Rotterdam. Selvom de vandt holdguld, så blev de nr. 15 i Kür, hvilket var lidt af en skuffelse. Efter Tokyo kunne hesten ikke rigtigt komme tilbage i topform og kom derfor ikke tilbage på det tyske landshold igen.

Parret vendte tilbage til stævnebanerne ved det tyske mesterskab i Balve juni 2022, hvor de vandt Grand Prix og Special, men trak sig fra küren. De gik efter en plads på holdet ved VM i Herning 2022 og konkurrerede derfor ved CHIO Aachen, men måtte trække sig før Grand Prix'en.

Copyright Ridehesten.com
Dorothee Schneider og Showtime ved CHIO Aachen 2022. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Vallakken gjorde endnu et comeback ved World Cup-kvalifikationen i Basel 2023, hvor det blev til 74,283% og en syvendeplads i Grand Prix, men trak sig igen fra küren. Fem måneder senere konkurrerede de ved CDI Wiesbaden og tog en dobbelt international sejr med 76,825% i Grand Prix og 76,723% i Special. De trak sig fra EM-holdet i juni 2023 lige før de tyske mesterskaber i Balve. Dobbeltsejren i Wiesbaden var en fin afslutning på deres fælles stævnekarriere.

– Efter min mening får man kun sådan en "Showtime" én gang i sit liv –  hvis man overhovedet er så heldig, sagde Schneider og supplerede med: – Og hans plads i mit hjerte er uendeligt stor. Når vi siger godnat til hinanden om aftenen og godmorgen om morgenen, står glæden skrevet i begge vores ansigter. Den følelse kan jeg næsten ikke sætte ord på, og tiden efter stævnerne vil også være præget af bevægende øjeblikke. Vi har 14 uforglemmelige år bag os, og jeg håber inderligt, at vi har mange flere år tilbage sammen.

Dorothee Schneiders Instagram-opslag og pensioneringen:

 

Se video fra parrets bedste resultat på stævnebanerne ved EM i Rotterdam 2019:

Kilde: EuroDressage

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner