Sammenholdet er i top hos VM-springlandsholdet

26-07-2022 13:24

Annika Knudsen Lorentsen

Det danske VM-hold og teamet omkring dem, har de sidste par dage været samlet på Fyn, hvor de har forberedt sig til VM i Herning. Her har fokus været på at ryste holdet sammen, og det mærkes tydeligt, at holdånden er i top, og at rytterne er klar til at støtte hinanden ved det kommende mesterskab

Copyright Ridehesten.com
Det danske landshold sammen med landstræner og elitesportschef. Fv.: Elitesportschef Janni Thermann, Lars Bak Andersen, Andreas Schou, Rikke Belinda Barker, Linnea Ericsson-Carey, Emil Hallundbæk og landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen, Linnea Ericsson-Carey og Rikke Belinda Barker har de sidste par dage været samlet på Fyn sammen med blandt andre landstræner Bo K. Møller og elitesportschef for springning Janni Thermann

Her har de haft forskellige aktiviteter for at skabe en endnu bedre holdånd, ligesom de har brugt tid på at forberede sig på det kommende mesterskab, hvor de i fællesskab skal gøre hvad de kan for at sikre et godt dansk resultat. 

– Nu sidder vi med fem ryttere som skal med til VM. Alle de andre fra den danske landsholdstrup har også kæmpet for det. Vi har haft 15-20 forskellige ekvipager med til nationsspringningerne i løbet af det sidste årstid, og det vidner jo om, at vi har fået en god bredde i toppen, og derfor kan vi tage til VM med fem rigtig gode ekvipager, forklarer Bo K. Møller, som håber på, at det danske hold ender i holdfinalen fredag den 12. august. 

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Vi skal lave den rigtige plan for hver enkelt ekvipage den første dag, så vi kan starte ud med et godt resultat, og derefter levere et godt resultat om torsdagen. Så tror jeg på, at vi kan ende i finalen. Der er selvfølgelig mange andre hold, der på papiret er stærkere, men vi skal ride vores runder og tro på os selv, og ikke kigge så meget på de andre, forklarer han.

Håber på god publikumsopbakning
Rytterne på det danske hold kender hinanden rigtig godt og de sidste par dage sammen, har styrket deres sammenhold endnu mere. Holdånden fejler intet, og med god opbakning fra det danske publikum, så vil de alle ride ind på Stutteri Ask Stadium med målet om at levere et godt resultat.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Det bliver noget helt særligt at ride på hjemmebane igen, jeg husker stadig EM i Herning i 2013 som var det i går. Den opbakning vi oplevede i finalerne der, håber vi at opleve gennem hele stævnet til VM, understreger Andreas Schou, som er den af de danske ryttere, der har mest mesterskabserfaring. 

– Vi vil gerne opfordre det danske publikum til at møde talstærkt op under alle afdelingerne af mesterskabet, for den opbakning giver lige det sidste boost for rytterne, understreger både Bo K. Møller og Janni Thermann, som begge er klar til at støtte rytterne sammen med de enkelte rytteres team og de resterende personer, der alle står bag landsholdet i Herning. 

VM finder sted fra den 6.-14. august, og springrytterne skal ride den første afdeling af mesterskabet onsdag den 10. august. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner