Martin Fuchs stiler efter VM i Danmark

24-02-2022 15:54

Christine Krogh Frausing
Skribent

Schweiziske OL-rytter Martin Fuchs, drømmer om at ride VM i Danmark til sommer, og fortæller at han har flere top-heste på vej. Clooney 51, Martins OL hest ved sidste års lege i Tokyo, nyder sit otium men bliver dog stadig redet under sadel

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooney 51 ved EM 2019 i Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den Schweiziske OL-rytter, Martin Fuchs håber på at kunne ride VM i Danmark til sommer, men det bliver ikke med hesten som vi ellers ser ham til mesterskaber på.

Tilbage i august kom Clooney 51 e. Cornet Obolensky/Ferragamo, som har mange topresultater sammen med schweiziske Martin Fuchs, til skade på sin fold og meldingerne fra toprytteren var ikke gode. 

– Han skadede sin højre skulder meget alvorligt og alle involverede gør deres bedste for Clooneys velvære, lød meldingen dengang.

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooney 51 ved World Cup finalen i 2019 i Götheborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Clooney vendte dog hjem i oktober måned, og nyder nu sit otium. Læs mere om det HER.

Nu fortæller Martin Fuchs i et interview med Jumper News, at han har flere top-heste på vej, og at han bestemt håber at vi kan få lov at se ham ride i Danmark til sommer, når der i Herning afholdes VM.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange flotte resultater med sig

Den schweiziske OL-rytter, der på nuværende tidspunkt ligger nr. 2 på verdensranglisten, vendte i sommers hjem fra OL i Tokyo, hvor de sammen red deres andet OL. Ekvipagen har desuden vundet EM guld individuelt i Rotterdam i 2019, ligesom de var på det bronzevindende hold ved EM i Göteborg i 2017 og ved EM i Aachen i 2015. Ved VM i 2018 blev det til individuelt sølv. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs ved World Cup Finalen i Götheborg i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I december 2021 vandt Martin Fuchs Rolex Grands Prix på hjemmebane, foran sit eget publikum, ved CHI Geneva. 

– Det er altid fantastisk at vinde Rolex Grand Prix, men at vinde det foran mit eget hjemme-publikum, gjorde det meget mere specielt for mig. Leone Jei er stadig en ung hest, så det var bestemt en stor sejr for mig!, fortæller Martin Fuchs til Jumper News. 

Clooney 51 er den mest succesfulde hest i schweizisk historie, og Martin Fuchs forklarer derfor også at han absolut ikke forsøger at sammenligne andre heste med ham. Om Leone Jei kan være Martin Fuchs nye mesterskabshest, kan han ikke svare på, men fortæller dog at hesten har alle kvaliteterne til at kunne gå på samme niveau. 

Kilde: Jumper News

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen