Samlet konklusion: OL har været fantastisk

29-07-2021 13:44

Efter nogle særdeles nervepirrende dage er dressurkonkurrencerne i Tokyo overstået, og det var marginalerne, som gjorde, at de danske piger missede medaljerne. Landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein fortæller, at det har været nogle fantastiske uger, og at hun er så tilfreds med "sine" piger

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn Wittgenstein i aktion. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Det har været nogle frygtlig spændende dage for dressur-entusiaster, der siden i lørdags har fulgt med ved OL i Tokyo. De tre danske ryttere Cathrine DufourCarina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald gjorde, hvad de kunne for at hente medaljer hjem til Danmark, men både i holdkonkurrencen og i gårsdagens individuelle Kür, måtte vi tage til takke med den utaknemmelige fjerdeplads.

Selvom at fjerdepladsen altid er den utaknemmelige placering, så står det danske team og kan se tilbage på nogle flotte ridt, hvor de tre piger sluttede af med fantastiske kür programmer, som medførte, at de alle sluttede inden for top 11. Det glæder landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein, som til Ridehesten.com fortæller, at hun er særdeles tilfreds.

– Pigerne red jo fantastisk i küren og bare det, at de alle tre var kvalificeret til finalen, det var jo super. At de så bliver blandt de 11 bedste, var jo over alle forventninger, så jeg er bare super tilfreds. Det er selvfølgelig ærgerligt, at Cathrine kun er en enkelt procent fra en medalje, men efter Specialen i tirsdags, så tabte hun ikke bronzemedaljen – hun vandt 4. pladsen. 

– Det har været to fantastiske uger hernede, hvor alle fire piger har haft det rigtig godt. Jeg tror også, at de har lært utrolig meget omkring, at man skal holde hovedet koldt, når det kommer til mesterskaber. At man ikke skal override, men holde hovedet koldt for at forberede, så man peaker på det rigtige tidspunkter. Det er den læring, vi tager med hjem herfra, slutter Nathalie. 

Copyright Ridehesten.com
Der var lettelse at spore hos Nathalie da Cathrine i lørdags red en fantastisk Grand Prix. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen