OL: Peter har et godt udgangspunkt inden terrænet

30-07-2021 09:03

Annika Knudsen Lorentsen

OL i military er i gang, og vi har allieret os med Jakob Binder Struck, som kommer med kommentarer i løbet af konkurrencen. Vi følger danske Peter Flarup tæt, og han har i dag leveret et godt dressurprogram

I alt er der 63 ekvipager, der skal igennem dressurdelen i militarykonkurrencen ved OL i Tokyo, som afvikles i løbet af i dag og i morgen. Vi har allieret os med Jakob Binder Struck, som er vores ekspert for militarydisciplinen ved OL, og han vil i løbet af konkurrencen komme med kommentarer, der kan gøre os klogere på afholdelsen og resultaterne.

Lidt længere nede på siden, kan I løbende læse opdateringer omkring militarykonkurrencen i dag. 

Fakta
Foreløbig stilling - top-5 (opdateret efter 2. session)

Den individuelle konkurrence:

 1. Oliver Townend med Ballaghmor Class (Storbritannien) - 23,60 strafpoint
 2. Alex Hua Tian med Don Geniro (Kina) - 23,90 strafpoint
 3. Julie Krajewski med Amande de b'Neville (Tyskland) - 25,20 strafpoint
 4. Laura Collet med London 53 (Storbritannien) - 25,80 strafpoint
 5. Kazuma Tomoto med Vinci de la Vigne (Japan) - 25,90 strafpoint

Holdkonkurrencen:

 1. Storbritannien 
 2. Sverige
 3. Japan
 4. Kina
 5. Tyskland

Se resultater HER.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 12.59

Anden session af dressuren er nu ovre, og der er pause i konkurrencen, indtil tredje og sidste session starter i nat kl. 01.30 dansk tid. 

Kl. 11.02

Jakob Binder Struck fortæller, at han synes, at Peter Flarup fik leveret et fint dressurprogram, som er et godt udgangspunkt for de kommende dage:

– Det var et superfint program, men som jeg også nævnte, så er det et meget kort program, og derfor koster det lille kiks, han havde i det første changement, nogle point. Jeg synes hesten gik fint rundt, og den var let på tøjlen hele vejen rundt. Det er en hest, der fungerer rigtig godt i alle discipliner, og terrænet er jo Peters spidskompetence, så det bliver spændende at se dem på søndag. Fascination er også virkelig god i springningen, og det er jo netop også derfor, at Peter valgte ham, da den plejer at være et sikkert og godt kort på tredjedagen, når Peter skal ride ridebanespringningen.

Kl. 10.43

I sadlen på Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen) har Peter Flarup netop leveret sit dressurridt, som er blevet bedømt til  33,60 strafpoint - og dermed er han foreløbigt placeret som nr. 14 efter 23 ekvipager.

Kl. 10.20

Om 10 minutter starter anden session af dressurkonkurrencen ved OL i military, hvor Peter Flarup skal ride som anden rytter. Hans starttid er 10.36, og konkurrencen kan ses på streamingtjenesten Discovery+ eller på Eurosport 2.

Kl. 09.15

Peter har under forberedelserne til OL og under OL fået hjælp af den danske landstræner, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, som har hjulpet ham med dressuren, det fortæller Jakob Binder Struck:

– Som et led i forberedelsen til dressurkonkurrencen, har Peter fået hjælp af Nathalie både i Aachen og i Tokyo, og hun hjælper også Peter under opvarmningen til konkurrencen inden længe, fortæller han.

Kl. 09.11

Dressuren afvikles i år lidt anderledes end tidligere, og det forklarer Jakob Binder Struck lidt omkring her:

– Det er et nyt og yderligere afkortet OL-dressurprogram. Årsagen er at spare tid på afviklingen af selve dressurdisciplinen under militarykonkurrencen. Det, at programmet er så kort, gør det særligt svært. Det gør det, fordi det er svært at "indhente" de tabte point, man kan risikere at have mistet, hvis man laver fejl i øvelserne. I nogle lande har programmet været en del af nationale 4-stjernede konkurrencer, for at de har kunne træne til OL. Peter har ikke redet programmet ved konkurrence før. 

Copyright Ridehesten.com
Oliver Townend med Ballaghmor Class er i front efter de første 21 ekvipager. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 09.03

I front efter de første 21 ryttere er britiske Oliver Townend med Ballaghmor Class, som har sammenlagt 23,60 strafpoint. Oliver Townends resultat i dressuren var godt 76,4 %, og det optimale er 100 %, og derfor fratrækker man de 76,4 fra 100, for dermed at udregne det antal strafpoint, som rytteren har. I dette tilfælde 23,60. 

Efter første session er det kinesiske Alex Hua Tian med Don Geniro, der er placeret som nr. 2 med 23,90 strafpoint, mens tyske Julia Krajewski med Amande de b'Neville er nr. 3 med 25,20 strafpoint. 

Fakta
Sådan foregår dressuren

I military fungerer det således, at ekvipagernes dressurscore omregnes til strafpoint, og de kommende dage tillægges de fejl, som ekvipagerne får på terrænbanen og på springbanen, og i sidste ende, er det den med færrest strafpoint, der vinder.

De tre sessioner af dressuren, er inddelt således, at der rider en fra hver af de nationer, der deltager i holdkonkurrencen, i hver session. Dertil kommer, at de individuelle ryttere, er blevet fordelt i de forskellige session, og Peter Flarup er netop en del af den individuelle konkurrence, idet, at han er den eneste dansker, der opnåede kvalifikation og udtagelse til OL. 

Læs mere om, hvordan militarykonkurrencen afholdes HER. Konkurrencen vises henover de næste dage på streamingtjenesten Discovery+ og på kanalerne Eurosport 1 og Eurosport 2. 

Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder Struck. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Fakta
Om Jakob Binder Struck
 • Professionel militaryrytter 
 • Er bosat Schleswig-Holstein, Tyskland, hvor han er ansat hos Dirk Schrade Eventing
 • Er søn af holdleder for seniorrytterne i dressur, Anne-Mette Binder og Christian Struck der tidligere har været holdkaptajn for senior-militarylandsholdet
 • Har tidligere været ansat hos Katrinelund på Mors 
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen