Sadelkåring hos Grøn Dressage

11-06-2024 14:06

I denne weekend afvikler Dansk Varmblod Region 3 sadel- og eksteriørkåring samt 2-års bedømmelse hos Grøn Dressage

Copyright Ridehesten.com
Sidste år fandt Dansk Varmblods sadelkåring i Region 3 sted på Stutteri Ask. Her ses Hesselbjergs Grand Galactic S e. Grand Galaxy Win/ Londontime (opdr. Maj-Brit Junker), der blev udtaget til Eliteskuet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grøn Dressage er i denne weekend vært for Dansk Varmblods sadel- og eksteriørkåring i Region 3 på Fyn. Kåringen byder på både sadelkåring af spring- og dressurbetonede hopper samt bedømmelse af 2-årige hopper. 

Kåringsarrangementet er derfor delt over to dage, hvor de springbetonede hopper bedømmes lørdag, og de dressurbetonede hopper bedømmes søndag. 

Dommerholdet for de springbetonede hopper består af Signe Wiese, Johnny Hansen og Allan Blomgreen. Bedømmelsen begynder kl. 9:00 med de 2-årige hopper. Herefter følger bedømmelsen af de 3-årige og ældre hopper. 

Søndag starter bedømmelserne kl. 8:00 med de 2-årige dressurbetonede hopper. Herefter følger kåringen af de 3-årige hopper, der begynder med eksteriørkåring og efterfølgende sadelkåring. 

Sidst på eftermiddagen vil finalen blive afholdt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dommerholdet for de dressurbetonede hopper består af Else Libach, Vicky Nortvig og Karsten Petersen. 

Se hele kataloget samt start- og resultatlister her. 

Kåringen finder sted hos Grøn Dressage, Østagervej 127, Odense. 

Fakta
Hvad består sadelkåringen i?

Sadelkåring er en eksteriørkåring + rideafprøvning i dressur el. spring. Ved bestået rideprøve tilføjes R foran kåringsgraden, som feks. RDH. Hoppen måles, der tjekkes signalement og mikrochip samt hestepas afleveres. Hoppen mønstres på fast bund i skridt og trav.

Dressurhopper rides bedømmes to ad gangen i ridehuset af egen rytter til bedømmelse af alle tre gangarter samt ridelighed og kapacitet.

Når gangartsbedømmelsen er færdig, skridter hopperne for en lang tøjle, mens dommerne giver karakteristik og oplyser kåringsgrad.

De bedste udtages til en finale senere samme dag, hvor de mønstres i skridt og trav. De bedste finalister udtages til Eliteskuet.

Fold up

Kilde: Dansk Varmblod

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen