Sådan træner OL-ryttere til at ride i over 30 graders varme

06-07-2021 10:15

Marie Helene Rigård Rohleder

17 dage til OL betyder snarlig karantæne i Aachen for både militaryrytter Peter Flarup og springrytter Andreas Schou. Læs mere om forberedelserne her og hør hvilken hest Peter Flarup har valgt til OL

Copyright Ridehesten.com
Peter T. Flarup med Fascination. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forberedelser til klimaet i Tokyo
Som de fleste nok kan regne ud, er klimaet i Japan væsentligt anderledes end det danske, selv når sommeren herhjemme viser sig fra sin bedste side. Med temperaturer på den anden side af 30 grader og en luftfugtighed på 70% eller mere, kræver det ekstra meget af både ryttere og heste at performe, og derfor er varmeforberedelse en helt afgørende del af forberedelserne frem mod afrejsen til Tokyo.

Under både militaryrytter Peter Flarup og springrytter Andreas Schous karantæneperioder i Aachen vil der derfor blive brugt en del tid på netop dette, udover generel træning og finpudsning af formen.

Også hjemmefra har begge ryttere forberedt sig grundigt på vejrforholdene, fortæller Elitechef Kimi Nielsen 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Peter Flarup har bl.a. trænet i Team Danmarks såkaldte varmekammer i Idrættens Hus for at vænne sin krop til varmen, og han har redet en del med pulsmåler i den seneste tid for at monitorere formen, fortæller hun.  

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Da Peter for nyligt blev udtaget til at være dén militaryrytter, der skal repræsentere Danmark ved OL, var det endnu uvist, hvilken hest der skulle med ham til Tokyo, da både Fascination og Frankie er i topform. Nu er valget dog endeligt truffet, og det bliver den unge og talentfulde Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen), der får æren.

Vigtige datoer
Idet militaryklasserne afvikles før springningen under OL, skal Peter Flarup og Fascination naturligt også i karantæne før Andreas og Darc de Lux.

For Peters vedkommende løber karantænen fra den 11.-18. juli, og for Andreas’ vedkommende fra den 17.-24. juli. Military rides fra den 30. juli til 2. august, og den individuelle del af springningen, som Andreas deltager i, ligger den 3. og 4. august.  

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner