Så går startsignalet til Odense

07-10-2015 16:48

I de kommende 11 dage vil OCC Odense Congress Center genlyde af hestetramp og vrinsk, når omkring 1.500 heste skal deltage i det internationale spring- og dressurstævne Odense Horse Show sponsored by ECCO

Copyright Ridehesten.com
To store opvisningshaller kommer i brug under Odense Horse Show 2015.

To store arenaer: Kingsland Main Arena og Walber Arena kommer til at danne rammen om et sportsarrangement af dimensioner lige i hjertet af Fyn. I OCC Odense Congress Center skal der ikke alene være to- men også firbenede gæster, når Odense Horse Show sponsored by ECCO inviterer til 11 dages uafbrudte konkurrencer. De første af i alt 1.500 heste er nu på vej mod Odense fra det meste af Europa.

Fra torsdag den 8. og frem til søndag den 11. oktober er det fortrinsvis de unge ryttere, som får plads i de internationale omgivelser i Odense. Nogle af Danmark og Europas bedste pony-, junior- og ungryttere tørner sammen i dressur- og springklasser denne første weekend, hvor der også er blevet plads til seniorerne på springsiden i et-stjernede konkurrencer (5-stjernet er det højeste/sværeste).

Fokus på de unge
Tilbage i 2002 erkendte stævnearrangørerne Jens Trabjerg og Bo Kristoffersen, at de hjemlige ryttere i høj grad manglede et stævne på dansk grund, som kunne give dem noget international erfaring. Begge var de allerede dengang stærkt involveret i træningen af unge, talentfulde springryttere, og derfor er det helt naturligt for dem, fortsat at forsøge at skabe muligheder for ungdommen. Og det blev starten på JBK Horse Shows.

– Hele grundtanken med JBK Horse Shows var, at sørge for, de unge ryttere kunne få noget rutine og erfaring ved internationale konkurrencer. Og det vil vi gerne fastholde, forklarer JBK Horse Shows direktør Jens Trabjerg, som lige nu er travlt optaget af, at få hele set-uppet bag stævnet til at fungere inden de første ryttere rider på banen i morgen torsdag.

– Vi har stort fokus på at skabe nogle internationale rammer for de unge mennesker her ved Odense Horse Show, og derfor er stævnets professionelle set-up med storskærme, international speakning mv. en integreret del af konkurrencerne de kommende dage, understreger Trabjerg. For at ryste de unge mennesker sammen, og give forældre og grooms lejlighed til at mødes under hyggelige former, bliver der arrangeret et ”Youth Party” lørdag aften med middag og dans til husorkestret ”Ponytailclub”.

Mandag og tirsdag er det den lokale, fynske rideklub, Davinde Rideklub, som står for afviklingen af et nationalt springstævne på distriktsniveau. Her får ryttere på ponyer og heste, der ellers ikke kan deltage i de internationale konkurrencer, en mulighed for at konkurrere i de fantastiske rammer omkring Odense Horse Show, som der i disse timer lægges sidste hånd på fra arrangørernes side.

Og så fortsætter stævnet i uge 42 med finalerne for de unge heste i Dansk Ride Forbunds Championat powered by Everhorse og Pavo og slutter med springning på højt internationalt niveau og den verdensomspændende dressurturnering Reem Acra FEI World Cup.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen