Så er startlisten til küren klar

28-07-2021 06:13

Så har alle finale-deltagerene ved igennem endnu et vetjek og det betyder at startlisten for dagens kür-finale nu er klar, hvor alle tre danske dressurryttere skal ride for sidste gang i Tokyo. Küren bliver dog uden amerikanske Adrienne Lyle, som har trukket sig

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Blue Hors Zack. Hippo Foto - Dirk Caremans

Så er det blevet tid til at dressurrytterne skal ride op ad midterlinjen for sidste gang ved dette OL, når dagen i dag står i kürens tegn. Forventningerne til en holdmedalje for de danske piger var store i går og skuffelsen hos dem, var heller ikke til at tage fejl af. Men som Cathrine Dufour sagde efterfølgende: Vi må videre, vi har kun 24 timer til næste konkurrence. 

De 24 timer er snart gået og klokken 10.30 dansk tid begynder küren, hvor 18 ekvipager har kvalificeret sig til. Her til formiddag i Tokyo var finale-hestene til endnu et vettjek for at sikre deres ve og vel og her gik alle igennem. Det betyder nu at startlisten er klar til at dressurrytterne rider for sidste gang i Tokyo. 

Klassen starter klokken 10.30 og når Dorothee Schneider har redet som den sidste rytter klokken 13.50, ved vi hvilke ryttere som skal have guld, sølv og bronze. Efter to fantastiske ridt de foregående dage ser tyske Jessica von Bredow-Werndl ud til at være en klar kandidat til guldet, mens det samme gælder for Isabell Werth og sølvmedaljen. Bronzemedaljen der i mod er vidt åben, da flere af rytterne lå forholdsvis tæt i procenterne i går. 

1. Gruppe
Kl. 10.30 Brittany Fraser-Beaulieu/CAN- All I
Kl. 10:40 Nanna Skodborg Merrald/DEN - Blue Hors Zack
Kl. 10:50 Steffen Peters/USA - Suppenkasper
Kl. 11:00 Rodrigo Torres/POR - Fogoso
Kl. 11:10 Beatriz Ferrer-Salat/ESP - Elegance
Kl. 11:20 Carl Hester/GBR - En Vogue

2. Gruppe
Kl. 11:45 Hans Peter Minderhoud/NED - Dream Boy
Kl. 11:55 Sabine Schut-Kery/USA - Sanceo
Kl. 12:05 Carina Cassøe Kruth/DEN - Heiline's Danciera
Kl. 12:15 Therese Nilshagen/SWE - Dante Weltino Old
Kl. 12:25 Juliette Ramel/SWE - Buriel K.H.
Kl. 12:35 Charlotte Fry/GBR - Everdale

3. Gruppe
Kl. 13:00 Cathrine Dufour/DEN - Bohemian

Kl. 13:10 Jessica von Bredow-Werndl/GER - Tsf Dalera
Kl. 13:20 Edward Gal/NED - Total Us
Kl. 13.30 Isabell Werth/GER - Bella Rose
Kl. 13:40 Charlotte Dujardin/GBR - Gio
Kl. 13:50 Dorothee Schneider/GER - Showtime Frh

Se start og resultatlisterne HER

Fakta
Se med direkte på DR1

Det hele bliver sendt direkte på DR1, hvor Birgitte Borch og Bjarne Nielsen er kommentatorer. Det kan ses direkte i TV'et eller på DRTV hvor man også kan se det efterfølgende. 

Ingen Lyle og Salvin i küren
Adrienne Lyle og Salvino var i den grad med til at hente holdmedaljen i sølv hjem til USA i går, men ved dagens vettjek blev Salvino ikke fremvist.

– I morges følte Salvino sig ikke helt som sit sædvanlige jeg, og den historiske holdmedalje var en ekstraordinær bedrift i går aftes, og vi er stolte af holdets utrolige indsats, skriver det amerikanske ridefrobund. 

Fordi at det var meldt ud i tide, kunne Brittany Fraser-Beaulieu fra Canda nå at deltage i dyrlægekontrollen og hun fylder derfor pladsen ud i küren 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen