De danske PL-heste er igennem vettjek!

25-08-2021 13:25

Trine Askjær-Jørgensen

I morgen går det løs til de paralympiske lege i Tokyo, hvor de to første danske ryttere skal i ilden. I dag har de danske heste været i vettjek: Alle er gået igennem og melder klart til start

Copyright Ridehesten.com
Det danske PL-hold med heste og team. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge er verdenstoppen indenfor paradressur at finde til PL i Tokyo. Fire ryttere har sammen med deres heste og team taget den lange tur til Japan for at repræsentere Danmark.

I går fandt den officielle åbningsceremoni sted, og NU er de paralympiske lege klar til at løbe af stablen. Men først skulle hestene lige igennem vettjek:

Det er gået super fint. Alle heste er igennem vettjek og klar til start, fortæller holdleder, Anette Bruun.

I morgen går det løs med de første individuelle konkurrencer

Første danske rytter på banen i morgen er i grad II, nemlig Katrine Kristensen på Welldone Dallas, som rider på banen kl. 9.24 dansk tid.

Lidt senere på dagen følger Susanne Jensby Sunesen på Leeds i grad IV kl. 12.31 dansk tid.

De sidste to ryttere må vente yderligere en dag, da deres grad III først rides på fredag. Caroline Cecilie Nielsen skal på banen med Davidoff 188 fredag kl. 12.22 dansk tid, og Tobias Thorning Jørgensen på Jolene Hill kl. 13.52 dansk tid.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Husk, at du kan se med live på DR2.

Varmen er en afgørende faktor

Holdleder, Anette Bruun, fortæller desuden, at de har haft rigtig fint vejr de første 8 dage, de har været derude, men i dag og i morgen har temperaturen taget et ryk opad, så det lige nu faktisk er varmere, end det var under OL.

Det er jo lidt varmt herude. I morgen, når de første ryttere skal på banen, skal det blive 33 grader, og i dag har de målt lidt over 40 grader i solen, da det var varmest. Derfor har vi selvfølgelig fuld fokus på heste og rytteres velbefindende. Det gælder faktisk alle herude, både dyrlæger, organisationen osv. er virkelig opmærksomme på varmen, siger Anette.

Af samme grund får grad II rytterne, heriblandt Katrine Kristensen, også lov at varme op i den indendørs arena i morgen, da de skal ride lige, når der er allermest knald på eftermiddagssolen.

Der er kanon stemning og alt fungerer bare fuldstædig optimalt herude, fortæller holdlederen, og om et par timer, ved 20-tiden japansk tid, skal rytterne ind at træne på selve konkurrencebanen, så de får prøvet det med spotlight, pynt og det hele, inden konkurrencerne begynder i morgen.

Se de dejlige billeder, vi har fået tilsendt af hele det danske PL-hold med deres team og heste:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen