Rosebank VH solgt til ukendt køber

11-07-2023 12:27

Mille Albinus Hjermitslev

Den svenske avlshingst, der også er kåret i Dansk Varmblod og vandt championatskvalifikationen i Billund 2023, er blevet solgt

Copyright Ridehesten.com
Bettina Jæger Jensen og Rosebank VH i Billund 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rosebank VH e. Revolution/ Dalwhinnie (SWB) er en svensk avlshingst, der er avlet af Tobias Hansson, som også ejede hingsten sammen med Helgstrand Dressage. Hingsten er kåret i både Dansk Varmblod og Svensk Varmblod, og var den mest brugte dressurhingst i Sverige i 2022. Rosebank VH har endnu ikke nogle DV-registrerede afkom.

Sportsligt vandt Rosebank VH blandt andet kvalifikation til 5-års championat i Billund og har med Bettina Jaeger Jensen været med i opløbet omkring Sveriges pladser ved UVM i august. 

Hvem der står bag købet af avlshingsten vides ikke.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Avler Tobias Hansson (Västra Hoby Stuteri) har også avlet Springbank VH e. Skovens Rafael/De Niro og Springbank II VH e. Skovens Rafael/ De Niro. Springbank VH har bl.a. deltaget ved UVM med Andreas Helgstrand i 2017 og blev solgt til USA. Springbank II VH vandt det svenske championat hvert år fra han var tre til syv år med forskellige ryttere. Derudover har hingsten været flittigt benyttet i den danske avl og været championatsvinder i Danmark.

Læs et portræt af avleren Tobias Hansson i Magasinet Ridehesten fra januar 2022.

Copyright Ridehesten.com
Rosebank VH ved Hingstekåring i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

/ Helgstrand Dressage

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner