Roll On har lagt sig i spidsen

06-03-2024 20:17

Trine Askjær-Jørgensen

Så er Blue Hors Unghestechampionat i dressur skudt godt i gang i Herning med første dag, hvor hestene blev vist under egen rytter

Copyright Ridehesten.com
Roll On Unik og Victoria Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

48 ekvipager deltog i dag i den første afdeling af Blue Hors Unghestechampionat i dressur ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og dermed er konkurrencen skudt godt i gang.

På førstedagen vises hestene tre ad gangen i Jyske Bank Boxen for at give dem de bedst mulige forudsætninger for at vænne sig til de imponerende rammer. Det lader til at være en god hjælp for dem, at de går sammen inde på banen, for ingen af hestene virkede til at være særligt mærkede af atmosfæren.

Hestene blev vist frem under egen rytter efter anvisning af Gunilla Nyman, der dirigerede ekvipagerne rundt i LA-øvelser. Ved dommerbordet sad i dag tyske Henning Lehrmann samt danske Susanne Baarup Christensen og Mette Svare Ehlers. På førstedagen kommer dommerne endnu ikke med kommentarer til hestene, de fortæller bare, hvilke karakterer de har givet, og indledningsvist er det udelukkende karakterer for gangarter.

Det blev tæt i toppen med hele fire heste på en delt andenplads, seks heste på en delt sjetteplads og fem heste på en delt 12. plads. Én hest lykkedes dog med at overgå de andre. Roll On Unik e. Revolution/ Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Stutteri Unik v/ Morten Skov) er ejet af Stutteri Unik og Jan Asmussen og blev fremvist af Victoria Vallentin. Den mørkebrune hoppe belønnede dommerne efter ridtet med 8,0 for skridt, 9,5 trav og 9,0 for galop, hvilket gav i alt 159,00.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Sun King og Mette Sejbjerg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev som nævnt delt mellem fire heste, der alle opnåede sammenlagt 153,00, men fik forskellige karakterer for gangarter. Straight Horse Sun King e. Sir Donnerhall I/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) blev med Mette Sejbjerg Jensen belønnet med 7,5 for skridt, 9,5 for trav og  8,5 for galop.

Copyright Ridehesten.com
Nordstrands Quinoa og Michaela Navrsted. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Nordstrands Quinoa e. Quaterhit/ Blue Hors Hertug (opdr.  Gitte Nordstrand Larsen), der i efteråret vandt egnethedstesten på Vilhelmsborg, blev med Michaela Navrsted belønnet med 8,5 for skridt, 9,0 for trav og 8,0 for galop.

Copyright Ridehesten.com
Florida Pilekær og Maria Anita Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Florida Pilekær e. Jovian/ Florestan I (opdr. Stutteri Pilekær) blev fremvist af Maria Anita Andersen og opnåede 8,5 for skridt, 9,0 for trav og 8,0 for galop, mens Sandbæks Beatric e. Blue Hors Zackerey/ Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Eigil Kirkegaard Nielsen) med Kristian Würtz Green i sadlen fik 7,5 for skridt, 9,0 for trav og 9,0 for galop.

Resultatet af første afdeling af unghestechampionatet.

Copyright Ridehesten.com
Sandbæks Beatric og Kristian Würtz Green. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Fakta
Om Blue Hors Unghestechampionat i dressur

Hestene kvalificerer sig via Dansk Varmblods egnethedstests i efteråret. I dressur udtages de 50 bedste heste og 10 reserver.

Dag 1: Hestene vises tre ad gangen under egen rytter og rider efter anvisning fra dommerne, der bedømmer dem i skridt, trav og galop.

Dag 2: Hestene vises to ad gangen under egen rytter og rider efter anvisning fra dommerne. Her bedømmes alle tre gangarter samt ridelighed og kapacitet.

A-finale: De 21 bedst placerede heste efter bedømmelse med egen rytter går direkte videre til testrytterdelen, som opdeles i to heat og afvikles henholdsvis lørdag og søndag. Testrytterbedømmelsen har en varighed af ca. 10 minutter, og testrytteren giver to karakterer for henholdsvis ridelighed og kapacitet.

B-finale: De heste, der ikke har kvalificeret sig til A-finalen, går B-finalen fredag, hvor de vises to ad gangen efter anvisning fra to dommere. Her bliver de bedømt i gangarter under egen rytter. I B-finalen nulstilles karaktererne, så karaktererne fra indledende runder ikke tæller med. Da hestene ikke deltager i testrytterdelen, får de overført rideligheds- og kapacitetskarakter fra bedømmelse under egen rytter til det samlede resultat. De tre bedste heste fra B-finalen går videre til testrytterdelens anden dag.

Fold up
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen