Jeg kommer igen næste år

09-03-2014 16:47

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Den engelske dressurrytter Carl Hester er en af verdens mest anerkendte og respekterede trænere indenfor dressursporten. Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning har han båret flere kasketter – dels som testrytter i Blue Hors Unghestechampionat og dels som foredragsholder i First seminarerne
 

Copyright Ridehesten.com

– Her er en atmosfære, som var det jul! Det må være alt den shopping, som gør folk så glade, udtaler Carl Hester om arrangementet i MCH Messecenter Herning.

 

Han syntes, det var fantastisk, og gav udtryk for, at det efter hans mening var et "superbt og professionelt set-up" han oplevede ved Dansk Varmblods Hingstekåring.

 

– Jeg elskede det. Jeg skriver en klumme for magasinet Horse & Hound, og i sidste uges handlede den faktisk om, hvordan man kan gøre dressur mere spændende for publikum – og herovre i Danmark gør I det jo allerede med både dansere, grise og æsler, jokede englænderen og henviste til Gallashowet, som han havde fornøjelsen af lørdag aften.

 

Carl Hester have været spændt på opgaven som testrytter i Blue Hors ApS Unghestechampionat i dressur, hvor han skulle afprøve 32 heste, som han aldrig havde set før. Han fortalte, at han var imponeret over, hvor velredne og let ridelige de danske ungheste viste sig at være, og han forsømte ikke at rose rytterne for hestenes uddannelsesgrad. Det udløste fra Carl Hester et 10-tal til to af hestene.

 

– Kvaliteten af hestene her er betydelig højere end i england, og jeg må sige, at jeg har redet på nogle rigtig dejlige heste her i Herning. Jeg forventede, at publikum ville være entusiastisk, og det var de samtidig med, at de var meget vidende om, hvad de så på. De vidste godt, hvilke heste, der var bedst, fastslog Carl Hester.

 

Efter han søndag eftermiddag var færdig med at teste de 16 heste i heat 2, overlod den stramme tidsplan ham blot en hurtig omklædning og et kort besøg på sin sponsors stand, inden han begyndtre tilbagerejsen til England.

 

– Desværre har jeg ikke haft en chance for at gøre, hvad jeg egentlig gerne ville – at se hingste! Derfor kommer jeg meget gerne tilbage næste år som tilskuer, sluttede en veltilpas Carl Hester.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen