Ridesportens drenge igen samlet

08-03-2024 16:17

VIDEO: De fleste er efterhånden ved at have hørt om foreningen Drenge i Ridesporten. De var igen i år at finde til et fællesskabsarrangement ifm. Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning - og Ridehesten mødte dem her

Copyright Ridehesten.com
Det lykkedes at få taget et fællesbillede af alle drengene samlet i dag. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Drenge i Ridesporten blev stiftet i 2021 i kølvandet på historier om grov mobning af drenge, der rider. Emnet er stadig i højeste grad aktuelt, hvilket også var tydeligt, da problemstillingen blev bragt på banen i Go' Aften Danmark i forrige uge. Her var en af medlemmerne fra Drenge i Ridesporten, Christian Kaae, hans mor og en af foreningens frontfigurer Nina Kaae samt landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen inde og fortælle om de udfordringer, der har været og stadig er ved at være dreng i ridesporten. Foreningens formål er netop at bekæmpe disse udfordringer og gøre det nemmere at være en "hestedreng", så drengene kan opleve, at de ikke er den eneste dreng i verden, der rider. Derfor samles alle medlemmerne som består af drenge, som lige er begyndt at ride, til ældre drenge, der rider på højt niveau i ungdomsrækkerne, til diverse aktiviteter i løbet af året - bl.a. her i Herning, hvor Hingstekåringen byder på masser at mødes om.

Der var arrangeret skattejagt med fællesskabet i fokus samt plads til at se ridning og hygge sig sammen efterfølgende. Et fællesfoto blev der også tid til, på trods af udfordringerne ved at få så mange drenge til at sidde stille på én gang.

Drenge i Ridesporten er sponsoreret af bl.a. NAGKingsland, Agria og Happy Horse, der bakker op om det sympatiske formål; for alle skal have lov til at ride uagtet køn. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre år med fokus på drenge i ridesporten
Foreningen kan i år fejre tre-års jubilæum, og der er kommet mange drenge til, siden en frustreret gruppe af forældre til ridende drenge i januar 2022 afholdte det første kursus. Drengene mødes både med og uden hest til forskellige arrangementer i løbet af året, og der er plads til både bredden og de bedste, for som Nina fortalte til Hingstekåringen sidste år, er det ikke kun for eliten:

Bredden er vigtig, også hos drengene, og man behøver ikke at ride mere seriøst som dreng end som pige, lød det dengang fra Nina, der er næstformand i foreningen, mens en anden forælder, Morten Eifler, er formand. 

Copyright Ridehesten.com
Maxie Nabi Christiansen støttede i 2021 sin ven Zac Kean Parry, der ville stoppe med at ride grundet mobning. Det blev startskuddet på foreningen. Vi snakkede bl.a. med Maxie i dag i interviewet, og her ses han i 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

I år snakkede Ridehesten ikke med foreningens stiftere, men med dem, som det hele egentligt handler om; nemlig drengene. Selvom de havde travlt med at følge efter deres venner, fik vi lov at snakke med to af de ridende drenge, Maxie og Anton, som fortæller, at de er glade for konceptet (se interviewet længere inde i videoen). Desuden kan du også se noget stemning fra arrangementet:

Copyright Ridehesten.com
Drengene fra foreningen til Hingstekåringen i 2023. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing