Riders Cup: GP-sejr til Shane Carey

09-06-2013 21:29

Signe Wiese

Efter forrygende omspringning blev det irske Shane Carey, der sejrede, da Riders Cup CSI2*-stævne i eftermiddag kulminerede med afvikling af S1* Grand Prix

Efter fire dage med tryk på, og masser af international springning, kulminerede det internationalt CSI2* Riders Cup-stævne i dag, hvor det var den store finaledag.

Dagen startede med finalen i Youngster-turen. Finalen blev afviklet i metode B1, dvs. med en hovedrunde efterfulgt af en omspringning mellem de fejlfrie ryttere. Ud af de 38 startende ekvipager klarede de 16 hovedrunden uden fejl. I omspringning kunne ingen dog hamle op med den engelske rytter, Deborah Jackson og Pure Heart, der red omspringningen med 0 fejl i fantomtiden 35,87 sekunder. Bernt Spanggaard Andersen og Bellevue blev bedste danske rytter med en 2. plads, og den new zealandske veteran Bruce Godin, der er bosiddende i Spanien, blev nr. 3.

Stævnets største klasse var S1* Grand Prix - finalen i stor tur. 35 ekvipager var til start, og finalen blev afviklet over to runder, hvor de 12 bedste ekvipager fra 1. runde får adgang til at ride 2. runde. Stævnearrangørerne havde hyret den tyske banebygger Andreas Hollmann, og tyskeren formåde virkelig at udnytte den enorme springbane, som Riders Cup-stævnerne afvikles. Især i 2. runde fik rytterne nogle gode lange afstande, hvor tempoet kunne sætte i vejret. Irske Shane Carey, fik endnu en gang vist at han virkelig formår at ride en omspringning. På Ballymore Eustace red han uden fejl og tiden 43,86 sekunder, hvilket gav ham en komfortabel afstand til klassens nr. 2, spanske Manuel Fernandes Saro, der kom banen rundt i tiden 46,28 sekunder. Bedste danske rytter blev Jennifer Fogh Pedersen på Cool Z, der sluttede som nr. 4.

Stævnets sidste klasse var finalen i medium tur. Også denne finale blev afviklet over to runder. Der var 57 ekvipager til start, og de 14 bedste fra første runde fik adgang til at ride anden runde. Igen havde Andreas Hollmann sørget for at udnytte banens størrelse, og især fra forhindring nr, 1 til nr. 2 var der en lang afstand, hvor rytter virkelig kunne give gas, hvilket der virkelig også blev gjort! Shane Carey leverede igen en virkelig hurtigt og fejlfri runde med en tid på 37,42 sekunder , men måtte se sig slået af rytteren, der startede umiddelbart efter ham, nemlig Lars Kragh Iversen på Elmegårdens Sisi I. Allerede på den lange afstand mellem 1 og 2 var det tydeligt at Lars havde tænkt sig at kæmpe for sagen - Sisi fik lov at strække helt ud! Lars kom banen rundt uden fejl, og tiden stoppede opå 36,17 sekunder, da han passerede målstregen. Den tid kunne kun engelske Deborah Jackons slå, men hun rev en bom til allersidst, og dermed sejrede Lars Kragh Iversen.