Ungdomshold finaleklar i Opglabbeek

14-09-2023 18:43

Annika Knudsen Lorentsen

Ved årets Nations Cup Youth Final i Opglabbeek, har både junior- og ungrytterne i dag redet sig videre til søndages finale, mens childrenrytterne skal ride i Challenge Cup lørdag

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge rider en del af de unge danske ryttere ved det internationale stævne i belgiske Opglabbeek, hvor der er FEI Jumping Nations Cup Youth-finale på programmet på anlægget Sentower Park. I dag stod på de indledende nationsspringninger, som afgør hvilke hold der skal deltage i søndagens finale, og hvilke hold der i stedet skal ride lørdagens Challenge Cup, som fungerer som en B-finale. Det er de seks bedste hold i hver årgang der skal ride finalerne søndag.

Juniorrytterne sikrede sig finaleplads
Det første danske hold der var i aktion i dag var juniorrytterne, som anført af landstræner Ulrik Kjær sikrede sig en plads i søndagens finale, da de endte blandt de seks bedste. Med sammenlagt 12 fejl endte det danske hold på en femteplads, da de heldigvis var hurtigst blandt de i alt fire hold med det antal fejl.

På det danske hold red Emma Ponsaing med La Chance de Jade e. Lord If de Chalusse/ Corlando, Sofie Pørksen Conradsen med Cougar 14 e. Clarimo/ Caretino 2, Rosemarie Heering med Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry Gold og Caroline Knudsen med Landlyst Callicon e. Dicapo/ Coronado 3 (opdr. Karina Prinds). Sidstnævnte leverede det bedste danske resultat og red en fejlfri runde på den 140 cm høje bane.

Ungrytterne tog andenpladsen i dag
Hos ungrytterne blev det en overbevisende adgangsbillet til søndagens finale, som de sikrede sig i dag, da de endte på en flot andenplads i deres Nations Cup i dag. Det gjorde de som et ud af to hold der endte med sammenlagt fire fejl i dagens Nations Cup, men da de var langsommere end holdet fra Sverige, endte de i dag som nr. 2. 

Copyright Ridehesten.com
Theodor Linde med Kristal. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

På det danske hold, som var anført af landstræner Bo K. Møller, red Laura Baaring Kjærgaard med Consult Picobello Z e. Cicero Z/Nabab de Reve, Josefine Sandgaard Mørup med Riddle Quiz e. Amarone/ Quite Easy (opdr. Sivebækgaard), Frida Munk Lassen med Valerie Ask e. Larimar/ Quite Capitol (opdr. Stutteri Ask) og Theodor Linde med Kristal e. Callahan VDL/ Concorde. Både Laura og Theodor leverede i dag fejlfrie runder. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Desværre ikke finaleplads hos Children
Selvom de danske childrenryttere leverede en rigtig flot præstation i dag, og endte med sammenlagt fire fejl, bliver det ikke til en finaleplads. Niveauet i children Nations Cuppen i dag var nemlig rigtig højt, hvor hele fire hold endte med samlet nul fejl, og yderligere tre med fire fejl. Desværre var Danmark de langsomste af de tre med fire fejl, og de endte derfor lige udenfor top-6. 

Det danske hold, som i dag bestod af Sille Hartvig Nielsen med Quimono de La Roque e. Kannan/ Quick Star, Malou Therese Mulbjerg Larsen med Champagne KS e. Connor 48/ Common Sense og Palma Sophie Gry Jansson-Christensen med Lyndon e. Numero Uno/ Silvio I, skal derfor ride i lørdagens Challenge Cup, som er for de hold, der ikke er med i finalen. 

Individuelle resultater
I dag har flere danskere også opnået flotte individuelle resultater. Palma Sophie Gry Jansson-Christensen vandt 125 cm-klassen for ponyer med Bodyssee des Avelines, mens Olivia Dresler blev nr. 5 med Jasmines Holly. 

Mie Stuhr-Petersen red sig til en flot andenpladsen i den 145 cm-høje ungrytterklasse, mens Olivia Dresler tog endnu en placering i 115 cm-klassen for ponyer. Her blev hun nr. 3 med Clounamon Coco. 

Dagen sluttede med en dansk andenplads i juniorrytternes small tour, hvor Emma Ponsaing leverede det næstbedste ridt i sadlen på Aramis 577 e. Argentinus/ Gracieux. 

Start- og resultatlister fra stævnet.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev