Rafæl-sønner vinder i Sverige

07-10-2013 11:51

Signe Wiese

Tre sønner efter DV-hingsten Skoven Rafæl kom helt til tops ved weekendens svenske avls- og dressurchampionat, hvor adskillige heste efter danske hingste var med i topkampen

Copyright Ridehesten.com
Skovens Rafael - her under Åbent Hus på Katrinelund tidligere i år - har i den grad vist sig at producere ridelige afkom.

I weekenden blev der afviklet finaler i det svenske avls- og sportschampionat, og vanen tro var heste efter danske hingste med helt fremme i placeringsrækkefølgen i dressurchampionaterne.

Allerede ved sidste års danske dressurchampionatsfinaler viste afkommene efter DV-hingsten Skovens Rafael e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Kirsten B. Hansen og Jens Lund Pedersen) sig særdeles velgående og ikke mindst meget, meget ridelige. Hingsten havde tre afkom med i finalen for 4-års heste, og bedst placeret blev Safir (opdr. Inger Nielsen), der med Lotte Skjærbæk i sadlen blev nr. 3.   

Hattrick til Rafael-afkom
I Sverige i denne weekend var Skovens Rafael-afkommene også med helt i front. I finalen for 4-års heste, der blev afviklet lørdag, var både vinderen og klassen nr. 2 afkom efter Skovens Rafael. Finalen blev vundet af Revolution e. Skovens Rafael/Fürst Heinrich med Anna Svanberg i sadlen - 9,9 for kapacitet og 10 for ridelighed gav testrytter Patrik Kittel hesten, og den samlede score lød på 93,250 point. Nr. 2 i finalen blev U. Bolt e. Skovens Rafael/Cortez, redet af Emilie Nyreröd. Også her var der et 10-tal for ridelighed fra den begejstrerede testrytter, og karakteren for kapacitet blev 9,6. I alt lød pointscoren på 91,400.

- Kan jeg købe den her hest? Denne hest giver dig en "wow-feeling". Det er virkelig en positiv hest, ekstrem følsom, men stadig rolig, og den galoppere allerede som en Grand Prix-hest. Denne hest har alt hvad jeg kunne ønske mig, sagde testrytter Patrik Kittel bl.a. om 4-års finalens nr. 2, U. Bolt.

Søndag fuldtendte den 3-årige Springbank e. Skovens Rafael/De Niro Skovens Rafael-afkommenes svenske hattrick, da den sejrede i finalen i 3-års championatet med en score på 93,600 point. Delkarakterene lød på 9,5 for trav, 9,5 for skridt, 9,5 for galop, 8,5 for ridelighed og 9,8 for kapacitet.

Finaleplaceringer til heste med dansk blod i årene
I finalen for 3-års heste var der også placeringer til Dorette (F. 2) e. Quarterback med Blue Hors Don Schufro som morfar og Botticelli e. Bocelli med Rambo som morfar. 

I finalen for 4-års heste var der også topplaceringer Quarton efter Quarterback med Blue Hors Don Schufro til morfar, og til Fling for U efter Blue Hors Don Romantic/OO Seven.  

I finalen for 5-års heste blev Blue Hors Don Romantic-sønnen Caruso nr. 3, og i det åbne championat (svenske og udenlandsk registrerede heste) var der også placeringer til de danskavlede heste Lillevangs Pari-Lina e. Blue Hors Rush Hour/Fanal Prydsholm (opdr. Jytte & Poul-Erik Simonsen) og til Zaladin MI e. Blue Hors Zack/Solos Landtinus (opdr. Steen Bo Larsen)

6-års championatet blev vundet af den danskkårede hingst Rausing e. Rock Forever/Dimension, og der var også placering til De Noir-datteren Nina la Belle, og til den danskavlede Kalhave's De Nora e. De Noir.

Se resultatlister HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner