Pragtfulde hoppeføl på auktion (video)

17-06-2020 15:11

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblods online følauktion, der afvikles i samarbejde med Blue Hors, udbyder en kollektion af særdeles gode føl af høj kvalitet. Her kommer en præsentation af tre hoppeføl, som hver især byder på noget særligt og har det til fælles, at deres gener vidner om et godt grundlag for en fremtid på verdens dressurbaner

Copyright Ridehesten.com
Amhede Nygård Flora. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

23 særdeles gode føl er udvalgt til Dansk Varmblods online følauktion, som afvikles i samarbejde med Blue Hors, og som begynder den 25. juni. Herunder får I en præsentation af tre af de attraktive hoppeføl, som blandt andre udbydes på auktionen.

Ubegrænset gangartspotentiale
Det brune hoppeføl Lipas Alva e. Bon Ceur/Aljano (opdr. Lipas Horses v/ Paul Jacobsen) er ud af spændende blodlinjer, og hun viser et ubegrænset gangartspotentiale. 

Faderhingsten Bon Coeur er meget aktuel, for han er far til flere præmiehingste i de europæiske avlsforbund, ligesom han har udmærket sig i unghesteklasserne og nu i Intermediaire, på vej mod Grand Prix-klasser.

Hoppen Allicat e. Aljano/Leuthen I som er mor til føllet er kåret i RDH, og hun har leveret flere føl til elitefølsauktioner, både som mor og som mormor. Allicats mormor er bronzemedaljehoppen Foxy Lady, som med Betina Jæger i sadlen har vundet Grand Prix og Grand Prix Kür ved CDI**-stævne i Drammen. Hoppestammen står desuden bag de succesfulde Grand Prix-heste Lotus S, Cape-Line og C-Golden Eye. 

Se videoen af Lipas Alva, som med sit yndige udtryk, bevæger sig let afsted i alle gangarter nedenfor.

Et yndigt og letfodet hoppeføl
På auktionen kan du erhverve det elegante hoppeføl Amhede Nygård Flora e. Blue Hors Fifty Cent/Blue Hors Romancier (opdr. Hanne Mikkelsen). Faderhingsten Blue Hors Fifty Cent er pt. under uddannelsen hos Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og trods sin unge alder, er han allerede far til mange fine afkom. 

RDH-hoppen Enghavens Freja er mor til dette yndige og elastiske hoppeføl, som med sit udtryk og udstråling på alle måder appellerer til en fremtid på dressurbanerne. 

Se Amhede Nygård Flora, som bevæger sig med ynde og elegance, i videoen nedenfor.

Storrammet med kraftfulde bevægelser
Det sidste føl vi vil præsentere i denne omgang, er det storrammende hoppeføl Sevilla Pilekær e. Vitalis/Apache (opdr. Stutteri Pilekær). Hun er lavet på den 4-årige hoppe Sensation Pilekær, og er altså hoppens første føl. Sensation Pilekær er ud af en hoppestamme, som har produceret flere auktionsføl, der er blevet solgt til Grand Prix-ryttere.

Faderhingsten Vitalis er far til blandt andre den kårede DV-hingst Valverde, og selv er han efter stempelhingsten Vivaldi e. Krack C/Jazz. Blandt hingstene i linjerne til dette smarte hoppeføl gemmer sig altså en perlerække af tophingste.

Føllet selv har kraftfulde bevægelser og meget effektive og indundergribende bagben, som I kan se i videoen nedenfor.

Se desuden hele kollektionen af auktionsføl på Dansk Varmblods auktionsside her.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing