Politiet tilkaldt flere gange ved Viegård i weekenden

19-09-2023 13:12

Mille Albinus Hjermitslev

I weekenden blev politiet flere gange tilkaldt til Viegård Stutteri på grund af anmeldelser om ulovlig fodring, sammenstød og brand. Hændelser der, ifølge politiet selv, dræner dem for ressourcer, der skulle bruges på efterforskning

Copyright Ridehesten.com
Billede fra en tidligere demonstration ved Viegård Stutteri. Foto: Martin Gorritzen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden har politiet flere gange været til stede ved Viegård Stutteri, hvor der lige nu efterforskes i sagen om vanrøgt af heste. 

Ifølge politikommissær Kim Steiniche fra lokalpolitiet i Viborg bliver der på nuværende tidspunkt brugt betydelige ressourcer på at sende patruljer til Viegård Stutteri frem for at efterforske i sagen: 

Vi bruger utroligt mange ressourcer på at holde de forskellige parter adskilt, og det er ressourcer, som vi ellers gerne ville have brugt på at efterforske de mange forhold, som knytter sig til stutteriet. Sådan fortæller Kim Steiniche mandag til Viborg Stifts Folkeblad.

Udtalelsen kommer i kølvandet på en weekend, hvor politiet flere gange var til stede ved stutteriet. Der er ikke tale om den ugentlige demonstration, der lørdag var forløbet fredfyldt

Politiet beretter til Viborg Folkeblad, at der første gang var problemer lørdag sen eftermiddag, hvor en ansat berettede om, at en gruppe "skabte utryghed". På en anden adresse søndag blev politiet tilkaldt fordi en gruppe skulle være i gang med at fodre hestene, hvilket er ulovligt. Det førte til sammenstød, hvor to ansatte måtte på skadestuen. Ingen blev sigtet, men sagen efterforskes som en voldssag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag aften blev en mand, som er tilknyttet stutteriet, sigtet, fordi vedkommende på ulovlig vis brændte affald af. Ifølge Brandvæsenet var ingen mennesker, dyr eller bygninger i fare. 

Sidste episode foregik søndag aften, hvor politiet sendte en gruppe på 11 personer væk fra stutteriet, fordi de "skabte uro foran ejendommen".

Når demonstranter desværre svigter deres egen gode sag! - Lars Norup
Weekendens hændelser har fået chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad Lars Norup til at tale med store bogstaver. 

Uden nogen sammenhæng i øvrigt, så har vi de seneste dage i Viborg oplevet, hvordan demonstranter i den gode sags tjeneste svigter deres egen sag. Sådan lyder det fra Lars Norup i dagens leder i Viborg Stifts Folkeblad. 

Han rejser en stærk kritik af de aktivister, der ikke holder sig indenfor lovens rammer og pointerer i lighed med politiet selv, at det dræner ressourcer fra politiets efterforskning.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen