Boxen stod op for Dufour og "Free"

09-03-2024 21:11

Trine Askjær-Jørgensen

Dansk supertrio på podiet efter magtdemonstration i den 5-stjernede dressur. Publikum stod op i Jyske Bank Boxen og hyldede rytterne. På toppen var igen Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle med over 5% ned til næste placerede

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jyske Bank Boxen var igen stuvende fuld, da det her til eftermiddag var tid til 5-stjernet, international dressur ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Som bekendt er stævnet her et af flere på vejen mod OL i Paris, og ved dommerbordene sad netop nogle af de dommere, der også skal dømme ved sommerens olympiske lege. Som en forberedelse hertil red rytterne derfor Grand Prix Special i dag og ikke Kür, som de ellers plejer i Herning. Specialen afgør nemlig holdkonkurrencen ved OL, så det var en oplagt mulighed for at øve programmet, som rytterne ellers oftest kun rider i mesterskabssammenhæng. Programmet virkede til at passe de fleste af hestene rigtig godt, idet de blandt andet her skal ride flere overgange, særligt fra passage til fri trav og tilbage igen.

Til start i klassen var 13 ekvipager, hvoraf otte af dem var danske. Syv red sig ind i top-8, hvor der ellers kun blev plads til en enkelt udenlandsk rytter.

Som den allersidste rytter i klassen kom Cathrine Laudrup-Dufour på banen med den 15-årige hannoveranerhoppe Mount St John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall II, med hvem hun i går havde debut i 5-stjernet og Boxen. "Free", som Cathrine kalder hende, så endnu mere tilpas ud, og ekvipagen fik redet en virkelig flydende, blød og smuk tur, hvor hoppen så dejlig afspændt og tilpas ud, selvom hun leverede den ene smukke øvelse efter den anden. Der blev en fejl i toerchangementerne, men etterne sad lige i skabet, og det var så absolut også det eneste, der var at komme efter. Med 81,979% rundede parret dressurklassen af med stående klapsalver fra publikum og endnu en overlegen sejr med over 5% ned til den næste placerede.

– Det er kæmpestort, det er bare min fjerde start på hende, og jeg er så stolt af hende. Hun ved, hvad hun laver derinde, og vi kan virkelig snakke sammen om tingene. Det føles bare som om, hun elsker det, sagde Cathrine og sluttede: – Hun er fuldstændig ”out of this world”.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og MSJ Freestyle. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Placeringsrækkefølgen for anden- og tredjepladsen blev i dag byttet rundt, idet Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Olympic Ferro red en virkelig smuk og meget flydende tur med mange højdepunkter, som resulterede i 76,255% og en andenplads. Blandt andet er det værd at fremhæve den 16-årige hingsts fantastiske evne til både at gå med stor overtrædning og sving i f.eks. sidetraversader samt samle og sætte sig i øvelser som galoppiruetter, og Nanna får det bare til at se legende let ud.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er megaglad. Jeg tror, det var det bedste resultat, jeg har redet med ham, den bedste fornemmelse og den bedste score. Det er bare fedt, når det går op i en højere enhed, fortalte Nanna og uddybede: – Det er småting, vi prøver at justere, jeg ændrede lidt på formen på ham i forhold til i går. Jeg prøvede at få ham lidt mere frem med næsen, og det lykkedes for mig også inde på banen. Det tror jeg, var forskellen i dag.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen blev det Daniel Bachmann Andersen med Vayron e. Vitalis/ Gloster, som red til 76,149%. Den over 180 cm høje hingst så efter gårsdagens første tur i Boxen ud til at være fuldstændig tryg i de imponerende rammer og lyttede virkelig godt til Daniel. Travprogrammet kom de igennem fuldstændig uden fejl og med masser af højdepunkter. Specialen ligger godt til Vayron, der er rigtig god til fri trav. Man forstår godt, når Daniel siger, at der gemmer sig meget mere i Vayron, og det fik man fornemmelsen af, at vi virkelig fik at se i dag. Den store hingst så ud til at stole blindt på ham og virkelig begynde at vise, hvor meget mere han gemmer på.

– Jeg er meget tilfreds, det er stort at ride herinde, og der var virkelig pres på, men det lykkedes for mig derinde også i forhold til i går, fortalte Daniel Bachmann Andersen og fortsatte: – Der er ekstra pres på nu op mod OL-kval. Det betyder alt, at man virkelig kan levere, når det gælder. OL betyder meget for mig, jeg har ikke været på et OL-hold endnu, og det kunne jeg virkelig godt tænker mig, og det her er bare en god start på sæsonen.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fjerde- og femtepladsen gik til henholdsvis Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline), som red til 73,830%, og Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen), som red til 73,255%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen